De 15 beste skigebieden met Nederlandstalige skileraren

Ben je klaar om de skipiste te veroveren, maar weet je niet zeker waar je skilessen met een Nederlandstalige leraar kan vinden voor jezelf en de kinderen? Geen zorgen, het team van CheckYeti heeft een lijst samengesteld van de 15 beste skigebieden met Nederlandstalige skileraren.

Om je te helpen met je keuze hebben we onze eigen categorieën gecreëerd, waarin we de skigebieden verdeeld hebben. Na het lezen van de lijst ben je er klaar voor om de perfecte locatie voor jouw volgende vakantie te kiezen!

100 % CheckYeti Dutch Guarantee: 1 of meer skischolen in het skigebied garanderen Nederlandstalige skileraren voor alle groeps- of privélessen op CheckYeti – zelfs tijdens de drukke schoolvakanties.

90 % CheckYeti Dutch Guarantee: 1 of meer skischolen in het skigebied garanderen Nederlandstalige skileraren voor groeps- of privélessen op CheckYeti als de les op tijd wordt geboekt.

80 % CheckYeti Dutch Guarantee: 1 of meer skischolen in het skigebied garanderen Nederlandstalige skileraren voor privélessen op CheckYeti als de les op tijd wordt geboekt.

Winterberg: de perfecte wintervakantie met de familie

Brede piste en stoellift in het zonnige Winterberg.
Skiën in de winterwereld van Winterberg in het westen van Duitsland © Ferienwelt Winterberg

Winterberg is gelegen in het westen van Duitsland, en als je van plan bent om de auto te nemen dan is Winterberg ideaal, want het ligt op zo’n drie uur rijden vanaf Nederland.

Nederlandstalige skileraren zijn beschikbaar voor alle lessen en letten op de kinderen in het gigantische kinderland (2000 m²) van de Schlossberg. Ze kunnen oefenen op de Schlossberg met de beginners om daarna met de gevorderde skiërs Skiliftkarussell Winterberg ontdekken.

CheckYeti Dutch Guarantee: 100%

Flachau: skiën met vrienden

Een groep blije kinderen tijdens een skiles met hun leraar op een zonnige helling in Flachau.
Geniet van meer dan 760 km aan pistes in het enorme skigebied Flachau © fun&pro Ski- und Snowboardschule

Flachau ligt in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg en maakt deel uit van een van Europa’s grootste skiregio’s, de Ski amadé.  De snelste manier om Flachau te bereiken is met een directe vlucht naar Salzburg of natuurlijk met de auto!

In dit familievriendelijke skigebied zullen met name kinderen zich thuis voelen. Vanaf twee jaar is er opvang voor kinderen of kunnen de kids deelnemen aan ochtendlessen van de Bobo Mini Club. Er zijn verschillende oefenplekken die de kinderen helpen om het skiën snel onder de knie te krijgen en als je van tevoren boekt, is een Nederlandstalige skileraar gegarandeerd beschikbaar.

CheckYeti Dutch Guarantee: 100%

St. Johann in Tirol: waar de kleinste avonturiers leren skiën

Kinderen staan op een vers geprepareerde helling met een prachtig uitzicht op de bergen.
In St. Johann in Tirol kunnen kinderen vanaf 2 jaar voor het eerst de sneeuw ervaren © Bergbahnen St. Johann Skistar / Ola Matsson

St. Johann is een klein dorpje in het Oostenrijkse Tirol. De makkelijkste manier om St. Johann in Tirol te bereiken is met de auto. Het skigebied is zowel familie- als kindvriendelijk dus je kunt er zeker van zijn dat de hele familie van de skivakantie zal genieten.

Een Nederlandstalige leraar zal er eerst voor zorgen dat de kinderen zich op hun gemak voelen met hun omgeving en de ski-uitrusting voordat ze met skioefeningen gaan beginnen. Kinderen hebben de mogelijkheid om in 2 speciale kinderlanden met magische tapijten, skicourrousel en liften te oefenen.

CheckYeti Dutch Guarantee: 100%

Fieberbrunn: dé hotspot voor freeriden

Een freestyle skiër is bezig aan een afdaling in de diepe poedersneeuw in Fieberbrunn.
Hotspot voor freeriden en onderdeel van de Freeride World Tour © Bergbahnen Fieberbrunn

Fieberbrunn maakt, net als Saalbach-Hinterglemm, deel uit van het grote skigebied Skicircus en staat bekend als een van de meest indrukwekkende freeride hotspots ter wereld.

Ook als je nog geen ervaring hebt met off-piste skiën zijn de prachtige, onaangetaste hellingen van Fieberbrunn de moeite waard om te verkennen. De skischolen in Fieberbrunn bieden freeride privélessen met Nederlandstalige skileraren op elk niveau, dus zelfs beginners hebben de mogelijkheid om de off-piste gebieden te verkennen.

CheckYeti Dutch Guarantee: 100 %

Sölden: de beste feestbestemming in de Alpen

Een groep vrienden op een helling op een zonnige dag in Sölden.
Met je beste vrienden de pistes van Sölden verkennen

Sölden ligt op ongeveer een uur rijden van Innsbruck.  Hier klinkt elk jaar het startschot voor de wereldbeker alpineskiën. Het is een van de beste party hotspots in de Alpen en wordt ook wel het “Ibiza van de Alpen” genoemd.

De skischolen in Sölden bieden zowel groeps- als privélessen met Nederlandstalige skileraren. Als je een privéles neemt, kan de skileraar de skiles aanpassen op jouw individuele behoeften. Jouw privéleraar kent het gebied op zijn duimpje en kan je de beste plekken kan laten zien!

CheckYeti Dutch Guarantee: 90%

Kaprun: je skitechniek verbeteren op de enige gletsjer van Salzburg

Panoramisch uitzicht op de omliggende bergen van het skigebied Kaprun.
Kaprun is een van dé skigebieden voor ervaren skiërs

Kaprun ligt aan de voet van de Kitzsteinhorn en is het enige skigebied in Salzburg met een gletsjer. Het skiseizoen begint hier in oktober en komt pas in de zomermaanden aan een einde, waardoor Kaprun een perfecte bestemming is voor een skivakantie buiten het hoogseizoen.

Het skigebied van Kaprun bestaat voornamelijk uit rode pistes, waardoor het zeer populair is onder ervaren skiërs die hun skitechniek willen verbeteren. De skischolen in Kaprun bieden dan ook een groot aantal skilessen voor gevorderde skiërs en snowboarders in het Nederlands.

CheckYeti Dutch Guarantee: 90%

Willingen: 1-op-1 leren

Bergstation van Willingen met de “Hochheideturm” op de achtergrond.
De 59 meter hoge uitkijktoren biedt een geweldig uitzicht op de omgeving van Willingen

Het skigebied in Willingen kan sinds 1971 bezocht worden en biedt veel verschillende, leuke activiteiten. Het skigebied ligt in de buurt van Winterberg en beide bestemmingen liggen op ongeveer drie uur rijden vanaf Nederland.

Als je van plan bent om het skigebied Willingen te bezoeken en je wilt snel leren skiën of je techniek verbeteren dan is een privéles de beste keus. In Willingen heeft iedereen de keus uit privélessen voor zowel skiën als snowboarden op elk niveau én met een Nederlandstalige skileraar. Een enorm voordeel van de skischolen in Willingen is de goede prijs-kwaliteitverhouding en de mogelijkheid om skilessen inclusief skimateriaal te boeken.

CheckYeti Dutch Guarantee: 90%

Mayrhofen: après-ski voor kinderen met Mickey Mouse

De mascottes van de skischolen van Mayrhofen met een skileraar en leerling.
In Mayrhofen leren kinderen skiën met Mickey en zijn vrienden! © Ski School Mayrhofen – Ski Pro Austria

Mayrhofen bevindt zich in het Zillertal in Tirol op circa een uur afstand van Innsbruck. Het skigebied bestaat uit 2 delen, de Penken en de Ahorn, en dankzij deze ligging kan het skigebied van december tot en met april sneeuw en eindeloos veel skiplezier garanderen.

In Mayrhofen kunnen zelfs de jongste sneeuwfans leren skiën onder begeleiding van Nederlandstalige skileraren. “Fantasy Land”, een kleurrijk kinderland met een magisch tapijt, bevindt zich op de Penken. Veel vriendelijke mascottes zoals Mickey & Minnie Mouse of de dinosaurus Dino ondersteunen en moedigen de kinderen aan terwijl ze plezier in de sneeuw hebben. Het hoogtepunt van elke week is een leuke skiwedstrijd en een après-skifeest.

CheckYeti Dutch Guarantee: 90%

Lermoos: de perfecte keus voor kinderen

4 kinderen spelen in de sneeuw van Lermoos met de skilift op de achtergrond.
In Lermoos vind je de perfecte skiles voor jouw kind © Bergbahnen Langes Lermoos Biberwier

Lermoos bevindt zich in Tirol en maakt deel uit van het enorme skigebied Zugspitz Arena. Het staat bekend als een van de meest kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk en biedt meer dan 24 kilometer aan pistes.

In Lermoos kunnen kinderen van 4 tot 17 jaar groepsles krijgen met maximaal 9 kinderen per groep. Natuurlijk bieden de skischolen in Lermoos ook privélessen met een Nederlandstalige skileraar. Het voordeel van deze persoonlijke lessen is dat de skileraar de les perfect aan kan passen op de behoeften van de leerling.

CheckYeti Dutch Guarantee: 90%

Saalbach-Hinterglemm: een skiparadijs voor volwassenen

Een groepje staat op een bergtop in Saalbach-Hinterglemm en geniet van de witte omgeving.
Saalbach-Hinterglemm is de perfecte hotspot voor volwassenen die hun skivaardigheden willen verbeteren © saalbach.com, Mirja Geh

Saalbach en Hinterglemm zijn twee naast elkaar gelegen dorpen in de prachtige Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk.  Om Saalbach-Hinterglemm per auto te bereiken rijd je eerst naar München en vanaf München is het nog 2,5 uur rijden via de A8.

De skischolen bieden vele lessen voor beginners met Nederlandstalige skileraren. Saalbach-Hinterglemm beschikt voornamelijk over groene en blauwe pistes en is daarom uitermate geschikt voor volwassen beginners die het skigebied willen verkennen of hun vaardigheden verbeteren.

CheckYeti Dutch Guarantee: 90%

Going-Ellmau: de eerste keer op de latten in een adembenemend mooie omgeving

2 kinderen nemen de sleeplift in Going-Ellmau.
Eerste kennismaking met het skiën in een van de grootste skigebieden in Oostenrijk © Wilder Kaiser Tourist Board

Going-Ellmau maakt deel uit van de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental, het grootste skigebied in Oostenrijk en een van de modernste ter wereld. Dankzij de centrale ligging is Going-Ellmau makkelijk te bereiken vanaf Innsbruck en de luchthaven van Salzburg.

Skiërs hebben de keuze uit de Astberg, de Hartkaiser en de Brandstadl. Omdat er veel oefengebieden voor newbies zijn, is Going-Ellmau ideaal voor beginners. Ze kunnen rustig de tijd nemen om te wennen aan het skiën voordat ze de eerste keer de piste opgaan. Voor jonge beginners is er zelfs een kinderpiste met een eigen oefenlift in de vallei. Skilessen worden voornamelijk aangeboden in 3 verschillende talen: Duits, Engels en Nederlands.

CheckYeti Dutch Guarantee: 90%

Ehrwalder Alm: in alle rust leren skiën

Prachtig uitzicht op het skigebied Alm, 1 persoon die naar beneden skiet.
Eerste keer skiën in Ehrwalder Alm © Skiresort.de

Het kleine en gezellige Oostenrijkse skigebied Ehrwalder Alm bevindt zich aan de zonnige kant van de Zugspitze, in de buurt van de Duitse grens en is goed met de auto vanuit Nederland te bereiken.

Het skigebied staat bekend om de kalme en rustige sfeer en is dus ideaal voor families met kinderen. Ehrwalder Alm beschikt vooral over makkelijke pistes, waardoor beginners de mogelijkheid wordt geboden om in een prettige omgeving en zonder druk kennis te maken met skiën.  Kinderopvang is beschikbaar voor baby’s en peuters tot 2 jaar en de ski-kleuterschool is voor kinderen van 2 jaar en ouder. Veel skischolen bieden ook kinderopvang tijdens de lunchtijd.

CheckYeti Dutch Guarantee: 90%

Lech: skiën zoals de koninklijke familie

1 skiër in actie, met het prachtige sneeuwlandschap van Lech op de achtergrond.
Lech is een van de beste plekken voor privélessen met een Nederlandstalige skileraar © Lech Zürs Tourismus / Christoph Schöch

Lech bevindt zich in Vorarlberg, op 1 uur afstand van Bregenz. Dankzij het brede aanbod is Lech uitgegroeid tot een populaire wintersportbestemming.  Sinds 1959 is Lech ook de vaste thuisbasis van de koninklijke familie tijdens hun jaarlijkse wintersportvakantie.

Lech maakt deel uit van het skigebied Ski Arlberg en staat bekend om het ruime aanbod aan privélessen in alle disciplines van de wintersport. Naast skiën en snowboarden bieden skischolen ook andere lessen aan, zoals freeriden, toerskiën, off-piste skiën en zelfs heliskiën. De Arlberg is zelfs het enige gebied in Oostenrijk waar je kunt heliskiën. De Arlberg biedt pistes voor alle niveaus en als je van tevoren boekt, bieden de skischolen graag een Nederlandstalige skileraar.

CheckYeti Dutch Guarantee: 80%

Zell am Ziller: een skiparadijs voor kinderen

2 kinderen oefenen in het Kinderland in Zell am Ziller.
Leer voor het eerst skiën in het ArenaFUNtenland in Zell am Ziller © Zillertal Arena

Zell am Ziller ligt in het hart van het Zillertal en biedt toegang aan de Zillertal Arena, het grootste skigebied van het Zillertal.  Het is een kind- en familievriendelijke bestemming en is makkelijk bereikbaar met de auto.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen skiles krijgen van een Nederlandstalige leraar. De leraren zijn speciaal getraind om kinderen les te geven en de eerste kennismaking met het skiën vindt plaats in het kinderland. Het ArenaFUNtenland heeft een magisch tapijt, leuke hindernissen en grappige figuren die kinderen helpen spelenderwijs te leren skiën. FUNty, de gele olifant, helpt een handje mee zodat zelfs de kleinste wintersporter snel het skiën op zal pakken.

CheckYeti Dutch Guarantee: 80%

Westendorf: leuke skilessen voor kinderen

Een groep kinderen geniet van de diepe poedersneeuw in de Kitzbüheler Alpen.
In het kinderland van Westendorf leren kinderen spelenderwijs skiën © Kitzbüheler Alpen / Eisend Stefan

Het skigebied Westendorf ligt in het hart van de Kitzbüheler Alpen en maakt net als Going-Ellmau deel uit van het enorme SkiWorld Wilder Kaiser – Brixental. Het is makkelijk toegankelijk, want veel hellingen eindigen direct in het centrum.

Met behulp van de skischolen in Westendorf kunnen de kinderen hun skivaardigheden perfectioneren. Het kinderland is altijd een hoogtepunt. Kinderen zullen hun basistechniek blijven verbeteren en als je dat wilt is het ook mogelijk voor de kinderen om de lunchpauze met hun Nederlandstalige leraar door te brengen.

CheckYeti Dutch Guarantee: 80%

    Was dit artikel nuttig?

    Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

    Meer avontuur & reisinspiratie
    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.