Leren skiën in Winterberg: Wat kun je verwachten als je Winterberg kiest voor je volgende wintersport vakantie?

Een groep skiërs die zich op een skipiste bevinden en klaar zijn om te leren skiën in Winterberg.
©Skischule Kahler Asten

Skiën in Winterberg: 28 km pistes en gegarandeerde sneeuw van december tot maart, een leuk Kinderland en 3 door CheckYeti aanbevolen skischolen, dit is wat iedereen die wil leren skiën in Winterberg te wachten staat. In het artikel kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om het beste uit je vakantie in Winterberg te krijgen. Je vindt er een beschrijving van de locatie en een inleiding tot de beste skipistes waar je kunt leren skiën in Winterberg, evenals een korte beschrijving van de verschillende skischolen zodat je de skischool kunt kiezen die het beste bij je past.

De locatie:

Skiërs zijn blij met het adembenemende panorama dat ze kunnen bewonderen als ze leren skiën in Winterberg.
©Neue Skischule Winterberg

De Skiliftkarussell Winterberg ligt op slechts 1 uur rijden van de luchthavens van Paderborn & Dortmund en op 2 uur rijden van de luchthavens van Düsseldorf & Frankfurt en is het grootste skigebied van de regio Sauerland in Duitsland. Dankzij een modern en krachtig besneeuwingssysteem worden de Winterbergse pistes als bijzonder sneeuwzeker beschouwd en is het skiën over het algemeen mogelijk van december tot maart.

Winterberg biedt 28 km aan pistes op 6 lokale bergen: Kahler Asten, Bremberg, Kappe, Poppenberg, Herrloh en Sürenberg, deze variëren in hoogte van 733-842m. De helft van de pistes zijn blauw, waardoor dit goed georganiseerde skigebied ideaal is voor diegenen die willen leren skiën in Winterberg.

Op de Schlossberg en in de Sneeuwwereld Züschen – ook wel bekend als het Homberg-Ziegenhelle-skigebied – zijn er tal van makkelijke pistes die perfect zijn voor beginners en kinderen. Meer veeleisende pistes voor gevorderde skiërs en snowboarders kun je in de skigebieden Winterberg en Altastenberg verwachten.

De beste pistes om te leren skiën in Winterberg:

Kinderen hebben plezier in het kinderland terwijl ze leren skiën in Winterberg.
©DSV Skischule Züschen

Beginners leren skiën op de lichtere pistes in de nabije gelegen skigebieden van Schlossberg en Snow World Züschen. Deze zijn vanaf Winterberg in ongeveer 10 minuten met de auto te bereiken. De rustige, vlakke pistes zijn hier perfect voor beginners die hun eerste afdalingen leren.

Naast talrijke sleetochten voor alternatieve sneeuwpret na de les, biedt het resort ook meer dan 50 km langlaufloipes plus een 230 meter lang snowpark met een boardercross en waverides voor de freestyle liefhebbers.

Winterberg mag dan niet zo rijk zijn aan pistes als de grotere skigebieden, maar heeft wel andere duidelijke voordelen, zoals de toegankelijkheid vanaf verschillende vliegvelden in Duitsland, het grote aanbod aan lessen met materiaalverhuur inbegrepen, plus de besneeuwingszekerheid, dankzij de zeer efficiënte sneeuwkanonnentechnologie.

Leren skiën in Winterberg

De scholen die CheckYeti in Winterberg aanbeveelt, zijn zeer goed voorbereid om kinderen les te geven. Toch bieden ze ook voor volwassenen talrijke cursussen aan. Een korte beschrijving zal je helpen om de cursus te kiezen die het beste bij je past.

Skischule Kahler Asten: Deze gecertificeerde DSV-skischool biedt groeps- en privé-ski- en snowboardlessen voor alle leeftijden in het Engels, Nederlands & Duits. Trefpunt voor beginners: Bij de Schlossberghütte.

DSV-skischool Züschen: Als een van de eerste DSV-skischolen in de wintersport arena van het Sauerland biedt de skischool Züschen groeps- en privé- ski- en snowboardlessen op alle niveaus. De lessen worden in het Engels, Nederlands & Duits gegeven. Trefpunt: Het verzamelpunt naast het kantoor van de skischool in Homberg.

Neue Skischule Winterberg: Deze zeer gewaardeerde DSV-skischool biedt groeps- en privé-ski-, snowboard- en nacht skilessen in het Engels, Duits en Deens. Trefpunt: Het kantoor van de skischool, 50 m boven het basisstation “Lift nr. 12 / Rauher Busch”.

Skilessen voor kinderen in Winterberg

De kinderen staan in de rij en kijken naar de skileraar, iedereen staat klaar om te leren skiën in Winterberg.
©Skischule Kahler Asten

Alle kinderen die willen leren skiën in Winterberg kunnen dat vanaf 5 jaar. Groepslessen worden op basis van leeftijd en vaardigheid georganiseerd en de jongste skiërs leren hun eerste bewegingen op ski’s – het zweven, sneeuwploegen en remmen – op de vlakke hellingen van het Kinderland uit te voeren, die beveiligd en bijzonder kindvriendelijk zijn.

De Schlossberg biedt een 2.000m² groot kindergebied met reuzenpaddenstoelen, een magisch kasteel en de vriendelijke Sneeuwslang. Hier maken kleine beginnende skiërs spelenderwijs hun eerste afdaling op ski’s. In Theo’s Kinderland, dat in de Sneeuwwereld Züschen ligt, worden kinderen bovendien met behulp van de pinguïn mascotte Theo in kennis gesteld met het skiplezier.

Voor jonge skiërs vanaf 6 jaar die al kunnen skiën, bieden de skischolen gevorderde skilessen aan die in Winterberg of in het naburige Altastenberg plaatsvinden. Hier bereiden de skileraren de jonge skiërs voor op meer uitdagende pistes en de lessen zijn gericht op het verbeteren van de skivaardigheden en de juiste houding, terwijl ze ook meer geavanceerde technieken leren.

Wat te doen in Winterberg:

    • Bowlhaus: na een dag op de skipistes kan de avond worden doorgebracht op de bowlingbaan. Op zaterdagavond van 20.00 tot 2.00 uur kun je genieten van discomuziek op de Disco-Bowling avond met DJ Tommes Beck. 

    • Olympische Bob Race: Bezoek de bobsleebaan en beleef de unieke spanning van het afdalen van de 1600 meter lange baan met 130 km/u. De bobsleeën zijn beschikbaar voor 4 personen en worden bestuurd door ervaren gidsen. 

    • Kappe Express: Als je op deze trein stapt, kun je alle attracties van Winterberg bewonderen terwijl je zit. Een ideale gelegenheid voor gezinnen, aangezien de kinderen warm blijven. De route bestaat uit 5 haltes waar je, indien gewenst, kunt uitstappen en daarna weer opstappen. De trein maakt 8 dagelijkse ritten van 45 minuten. 

    • SPA: Een dag van ontspanning en rust. In Winterberg bieden veel hotels toegang tot de dagelijkse spa. Op deze manier kun je een pauze nemen van al het wintersport plezier en jezelf trakteren op een dagje verwennerij. 

    • Sleeën: Er zijn veel plaatsen in Winterberg waar je een slee kunt huren en de piste af kunt gaan. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin. 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.