5 redenen om skilessen te boeken in oktober

Met de constant groeiende populariteit van skivakanties willen meer en meer mensen leren skiën. Vooral tijdens het hoogseizoen hebben skischolen echter beperkte capaciteit. In het verleden was het niet ongebruikelijk om je skilessen ter plekke te boeken, maar tegenwoordig is het zeker aan te raden dat ruim vooruit te doen. Wie te lang wacht met het boeken van skilessen loopt het risico dat de gekozen lessen compleet volgeboekt zijn.

Dit zijn 5 redenen waarom het de moeite waard is je skilessen in oktober te boeken:

Een groep tieners op een zonnige piste tijdens het skiën.
Skilessen vooruit boeken maakt je vakantie een stuk minder stressvol

Het grootste aanbod aan lessen

Als je vroeg begint met het zoeken van skilessen heb je meer tijd om de perfecte lessen te vinden voor jou en je kinderen. Aangezien skischolen verschillende pakketten aanbieden is het verstandig goed geïnformeerd te zijn over de verschillende ervaringsniveaus voor je boekt. Ook is het van belang te overwegen of het beter is groepslessen te volgen, of dat wellicht een privé-instructeur de juiste keuze is voor jouw ideale leerproces.

Het is zeker de moeite waard om skilessen direct met elkaar te vergelijken. Ze kunnen niet alleen verschillen in prijs, maar ook in starttijd en lestijd, vereiste vaardigheden, leerdoelen en andere aangeboden diensten. Veel skischolen bieden bijvoorbeeld kinderopvang buiten de lestijden, inclusief maaltijden. Om geruime tijd te hebben om aanbiedingen en prijzen te vergelijken is het verstandig vooruit te plannen bij het vinden van de juiste skilessen.

Beschikbaarheid van skilessen

Ben je gebonden aan specifieke data of heb je speciale wensen? Dan is het zeker de moeite waard je skilessen vooruit te boeken. Vooral families met kinderen hebben over het algemeen weinig keus en zijn genoodzaakt hun vakantie tijdens de schoolvakanties te plannen. Rond kersttijd en in de voorjaarsvakantie is de capaciteit van skischolen echter beperkt.

Het is daarom meestal niet makkelijk op korte termijn geschikte skilessen te vinden. Als je geïnteresseerd bent in privélessen of speciale activiteiten zoals freeriden of heliskiën is het extra belangrijk vooruit te boeken, aangezien de capaciteit van deze lessen nog beperkter is dan die van de groepslessen.

Een relaxte start van je vakantie

Wie vooruit boekt, bespaart zichzelf veel stress tijdens het plannen van de wintersportvakantie. Bij succesvolle vakantieplanning draait het niet alleen om het boeken van hotels en de organisatie van de reis, maar ook het op tijd boeken van skilessen is een belangrijk onderdeel. Om niet in de stress te schieten bij het zoeken van een skischool op de eerste dag van de vakantie, is het aan te raden skilessen zo vroeg mogelijk te boeken, of tenminste gelijktijdig met het boeken van een hotel.

Bespaar met speciale acties en pakketaanbiedingen

Vroegboekers profiteren vaak van speciale aanbiedingen en prijzen. Meer en meer skischolen bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid skilessen te boeken met de huur van ski’s inclusief. Dergelijke pakketaanbiedingen zijn ideaal voor beginners, aangezien ze geen compleet nieuwe ski-uitrusting hoeven aan te schaffen voor het skiën zelf überhaupt geprobeerd te hebben.

Nog een voordeel van deze deals is dat de gehuurde uitrusting altijd professioneel onderhouden en aangepast wordt aan elke individuele skiër. Meestal kan het gehuurde materiaal een dag voor de start van de lessen of op de eerste lesdag zelf opgehaald worden. Met de combinatie van skilessen en skihuur besparen vakantiegangers dus niet alleen geld, maar ook tijd.

Betere voorbereiding

Door op tijd te boeken hebben deelnemers geruime tijd om eventuele vragen of zorgen aan te kaarten bij de skischool. Dit betekent dat de skischool beter rekening kan houden met speciale wensen, zoals de gewenste taal van de lessen of gezamenlijke lessen voor broers en zussen.

Vroege reservering van een privé-instructeur heeft ook het voordeel dat organisatorische details, zoals de exacte ontmoetingsplek, ruim voor de start van de lessen georganiseerd kunnen worden. Kortom: vroege boekingen helpen de skischool om de lessen perfect voor te bereiden.

Er is voor mij niets mooiers dan met sneeuw bedekte bergen. Tijdens de wintermaanden grijp ik dan ook elke kans om de stad achter me te laten en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.