Kindvriendelijke skigebieden: de top 5 in Oostenrijk

Wintersport met de kinderen is een van de leukste vakanties die je samen als gezin kunt beleven. Als je voor het eerst met de kids gaat skiën dan vraag je je ongetwijfeld af welk skigebied geschikt is voor jouw kinderen. Oostenrijk is al jaren de populairste winterbestemming onder Nederlanders. En met een goede reden, want Oostenrijk heeft alles te bieden voor een geslaagde skivakantie. Maar welk skigebied is nou het beste voor jouw gezin?

Het team van CheckYeti heeft de top 5 samengesteld van de beste Oostenrijkse skigebieden voor kinderen.

Schlick 2000-Fulpmes: sneeuwzeker skiparadijs voor beginners

Een skileraar wordt gevolgd door twee jonge leerlingen tijdens een skiles in het skigebied van Schlick-2000-Fulpmes.
Kinderen onder de 10 jaar skiën gratis in het skigebied van Schlick 2000-Fulpmes © Schischule Stubai Tirol

Het skigebied Schlick 2000-Fulpmes ligt aan de voet van de Kalkkögel in het Stubaital in Tirol. Door de hoge ligging van de Stubai-vallei is Schlick 2000 een sneeuwzeker skigebied waar je tot ver in het voorjaar kunt skiën. 42% van de pistes zijn blauw gemarkeerd waardoor dit skigebied ideaal is voor beginners.

Schlick 2000-Fulpmes is erg geschikt voor een wintersportvakantie met de familie. De skischolen bieden een zeer ruim aanbod aan skilessen voor kinderen. De groepslessen beginnen bij het middenstation Froneben van de Kreuzjochbahn waar het kinderland ook te vinden is. Kinderen vanaf 3-4 jaar kunnen al terecht in Big Ron’s Kinderland om de grondbeginselen van het skiën te leren. Dit gezellige kinderland beschikt onder andere over drie magische tapijten, een skicarrousel en een slalomparcours en is de ideale plek voor kinderen om kennis te maken met de wintersport.

Kinderen onder de 10 jaar kunnen bovendien gratis skiën als hun ouders een skipas hebben gekocht dus zodra klaar de kinderen klaar zijn voor de blauwe piste kunnen ze lekker samen met hun ouders Schlick 2000 veroveren.

Meer informatie over skilessen in Schlick 2000-Fulpmes >

Zell am Ziller: leren skiën met FUNty de olifant

Drie kleine kinderen vermaken zich tijdens de skiles met FUNty, de gele olifant.
Zell am Ziller is een ideaal skigebied voor kinderen om het skiën te leren © Zillertal Arena

Zell am Ziller ligt in het hart van het Zillertal en biedt toegang aan de Zillertal Arena, het grootste skigebied van het Zillertal. Ook de skigebieden rond Gerlos, Königsleiten en Hochkrimml vallen onder de Zillertal Arena. Zell is erg geliefd onder gezinnen met kinderen en is makkelijk bereikbaar met de auto.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen in Zell am Ziller skiles krijgen. Het trefpunt voor de skilessen is vaak de Rosenalmbahn, op 1 km van het centrum van Zell. Het ArenaFUNtenland is het kinderland van het skigebied en bevindt zich bij het bergstation van de Rosenalmbahn.

Het kinderland heeft een magisch tapijt en leuke hindernissen. De ervaren skileraren leren de kinderen spelenderwijs de basistechnieken van het skiën. FUNty, de gele olifant, helpt een handje mee zodat zelfs de kleinste wintersporter het skiën snel op zal pakken. Maar dat is nog niet alles. Er is een kinderdisco, kinderen kunnen sneeuwpoppen maken en er worden skiwedstrijden gehouden om de kleine skiërs te vermaken.

Lees meer over skilessen in Zell am Ziller >

Ehrwalder Alm: ideaal voor de allerkleinsten

Twee jonge skiërs hebben samen met hun ouders veel plezier in het skigebied Ehrwalder Alm.
Ehrwalder Alm is een ideaal skigebied voor ouders met kleine kinderen © Tiroler Zugspitz Arena

Ehrwalder Alm, een klein skigebied dat deel uitmaakt van de Tiroler Zugspitz Arena, is een ideaal skigebied voor beginners. Meer dan de helft van de pistes is blauw gemarkeerd en op de rustige hellingen is er voldoende ruimte voor beginners om ontspannen te oefenen.

Ehrwalder Alm is uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Voor kinderen tot 2 jaar bieden de skischolen kinderopvang en kinderen van 2 jaar kunnen deelnemen aan de skilessen van de ski-kleuterschool. In de ski-kleuterschool worden de kleintjes niet alleen opgevangen, maar maken ze door middel van leuke spelletjes kennis met het skiën.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen deelnemen aan de reguliere groepslessen. De kinderen worden hierbij in groepjes ingedeeld op basis van hun leeftijd en ervaring. De ervaren skileraren zorgen ervoor dat de kinderen zich volledig op hun gemak voelen en volop van de lessen genieten. Het hoogtepunt van de cursus is de wekelijkse race die elke vrijdag plaatsvindt.

Lees meer over skilessen in Ehrwalder Alm >

Lermoos: plezier in het BOBO Kinderland

Een skilerares leert kinderen de juiste skitechniek tijdens een skiles in het skigebied van Lermoos.
Kleine kinderen voelen zich snel op hun gemak in het BOBO Kinderland © Tiroler Skischule Lermoos Pepi Pechtl

Lermoos is een gemeente in de buurt van de Duitse grens. Dit typisch Oostenrijkse dorpje ligt in het Wettersteingebergte en maakt net als Ehrwalder Alm deel uit van de Zugspitz Arena. Dit skigebied bevindt zich deels in Oostenrijk en deels in Duitsland. De Zugspitze is met 2962 meter niet alleen de hoogste berg van het skigebied, maar ook het hoogste punt van Duitsland. De Zugspitze domineert dus het landschap en vanuit Lermoos heb je een adembenemend uitzicht op deze indrukwekkende berg.

Lermoos staat bekend als een kindvriendelijk skigebied. Met name jonge gezinnen voelen zich thuis in dit overzichtelijke skigebied met makkelijke pistes. Het trefpunt voor skilessen is meestal het dalstation van de Family Jet. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen in Lermoos terecht en worden verwelkomd door de mascotte, BOBO de pinguïn. In het BOBO Kinderland voelen de kinderen zich snel op hun gemak en leren ze op speelse wijze de basistechnieken van het skiën. Met de hulp van de ervaren skileraren, een magisch tapijt en een skiliftcarrousel hebben de kinderen de smaak voor het skiën snel te pakken.

Tip van CheckYeti: Iedere maandag vindt in Lermoos de spectaculaire skishow “Show on Snow” plaats waarbij professionals hun trucs laten zien op de verlichte piste.

Meer informatie over skilessen in Lermoos >

Saalbach-Hinterglemm: leren skiën op mooie, brede pistes

Een groepje kinderen poseert voor een een foto met hun skileraar tijdens hun groepsles in het skigebied van Saalbach-Hinterglemm.
Voor kinderen is het skigebied van Saalbach-Hinterglemm de ideale plek om te leren skiën © Skischule Heugenhauser Saalbach

Saalbach en Hinterglemm zijn twee naast elkaar gelegen dorpen in de Kitzbüheler Alpen. Samen vormen ze het skigebied Saalbach-Hinterglemm en maken ze deel uit van het Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn, een van de grootste wintersportgebieden in Oostenrijk. Dit charmante skigebied is enorm populair onder Nederlanders die worden aangetrokken door de gezellige après-ski. Bovendien is het skigebied enorm geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen dankzij de brede, eenvoudige pistes.

Voor ouders die graag willen dat hun kinderen in een rustige omgeving leren skiën is Vorderglemm een echte aanrader. Dit rustige dorpje ligt op minder dan 5 km van Saalbach. Het trefpunt voor groepslessen is meestal het dalstation van de Schönleitenbahn. Kinderen leren de basistechnieken van het skiën op hun eigen piste met een magisch tapijt en een oefenlift. Als je kinderen al kunnen skiën en hun techniek willen verbeteren dan zijn privélessen ideaal. Het voordeel van privélessen is dat de skileraar het lesprogramma volledig aanpast aan de vaardigheden van het kind waardoor het mogelijk is om snel vooruitgang te boeken. Het trefpunt voor privélessen bevindt zich vaak in de buurt van de Reiterkogel, in het centrum van Hinterglemm.

Tip van CheckYeti: Op verschillende plekken in het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kun je jezelf laten fotograferen op zogenaamde snapshot fotopoints en de foto’s vervolgens gratis downloaden op saalbach.me.

Meer informatie over skilessen in Saalbach-Hinterglemm >

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.