Leren snowboarden in Oostenrijk: de 5 beste skigebieden voor je eerste snowboardles

Heb je altijd al willen leren snowboarden? Oostenrijk is het perfecte land om deze leuke wintersport te leren. Maar met meer dan 400 skigebieden om uit te kiezen kan het lastig zijn om de wintersportplaats te vinden die bij jou past. Geen stress! Het team van CheckYeti heeft een lijst samengesteld van de 5 beste skigebieden voor je eerste snowboardles.

Kun je jezelf leren snowboarden?

Het is niet moeilijk om snowboarden te leren, maar het is zeker aan te raden om lessen te nemen. Zelfs als je goed kan skiën, wil dat niet zeggen dat je jezelf kunt leren snowboarden. De meeste beginners hebben minimaal 3 à 4 dagen nodig om de basis te leren. Met een snowboardleraar ben je in de beste handen. Je leert namelijk niet alleen de juiste techniek, maar de kans op blessures en ongelukken is ook veel kleiner.

Sölden: snowboarden met je vrienden

Een groepje vrienden hebben veel plezier op de piste.
Het gezellige Sölden staat bekend als het Ibiza van de Alpen en is de perfecte bestemming voor een uitstapje met je vrienden

Midden in het Ötztal in Tirol ligt Sölden, een van de beroemdste en populairste skigebieden van Oostenrijk. Wil je met je vrienden leren snowboarden en het ultieme après-skigevoel beleven? Dan is Sölden de perfecte bestemming.

Dankzij twee gletsjers, de Tiefenbach- en de Rettenbachgletsjer, kun je van vroeg in de herfst tot en met laat in het voorjaar wintersporten in Sölden. Je kunt hier dus ook buiten het hoogseizoen terecht. Dit is ideaal als je wilt leren snowboarden, maar de grootste drukte wilt vermijden.

Als je op zoek bent naar kwaliteit dan ben je in Sölden op de juiste plek. Je hebt er een ruime keus aan groepslessen en privélessen en een voordeel van Sölden is dat de lessen dagelijks beginnen. Bovendien bieden de skischolen in Sölden “all-inclusive” lessen. Dit betekent dat de huur van de snowboarduitrusting is inbegrepen bij de lessen.

Kaprun: “Fun Package” voor jong en oud

Een snowboardleraar helpt zijn leerling tijdens een snowboardles in het skigebied van Kaprun.
Vooral voor beginners is het ideaal om snowboardlessen inclusief de uitrusting te boeken © Skischule Ski Dome Oberschneider

Kaprun maakt deel uit van de wintersportregio Zell am See-Kaprun en ligt aan de voet van de Kitzsteinhorn in het nationaal park Hohe Tauern. Op de gletsjer van de Kitzsteinhorn kunnen wintersporters van december tot aan de zomermaanden terecht.

De skischolen in Kaprun bieden een groot aanbod aan snowboardlessen voor zowel jong als oud. Ben je op zoek naar lessen inclusief snowboarduitrusting? Bij het “Fun Package” krijg je niet alleen lessen van 4-6 dagen, maar is ook je uitrusting voor 7 dagen inbegrepen. Zo heb je ook na je cursus nog de gelegenheid om zelf de pistes van Kaprun te verkennen.

Mayrhofen: actie en avontuur in het Penken Park

Een groepje snowboarders neemt een pauze in het funpark van Mayrhofen.
Het Penken Park in Mayrhofen heeft snowboarders van elk niveau iets te bieden © Mayrhofner Bergbahnen

Mayrhofen is een afwisselend skigebied in het Tiroolse Zillertal. Wintersporters kunnen hier terecht op 2 bergen: de Ahorn en de Penken. De Penken is met name geschikt voor gevorderden terwijl de Ahorn vooral mooie brede pistes biedt voor beginners.

Bij de skischolen in Mayrhofen kan jong en oud terecht voor een grote variatie aan snowboardlessen. De lessen duren 2 uur per dag en de meeste skischolen bieden de optie om de uitrusting bij te boeken.

Houd je van actie en avontuur? Dan is het Penken Park iets voor jou. Dit leuke funpark is opgesplitst in verschillende delen, van een Beginner Area tot en met een Pro Area, zodat snowboarders van elk niveau hun tricks kunnen oefenen.

Saalbach: ideaal voor de kids

Een groep kinderen poseert in de sneeuw tijdens hun snowboardles in Saalbach.
Tijdens een snowboardles in Saalbach hebben je kinderen gegarandeerd plezier © BOARD.AT

Saalbach is een bekende wintersportplaats in het Oostenrijkse Salzburgerland. Willen je kinderen leren snowboarden? Dan ben je op de juiste plek, want in Saalbach vind je een ruim aanbod aan snowboardlessen voor kinderen. De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 deelnemers zodat de snowboardleraren de tijd hebben om alle kinderen de juiste techniek bij te brengen.

Weten je kinderen niet zeker of snowboarden wel hun ding is? Probeer dan eerst een halve dag uit. Voor kinderen tussen 7 en 14 jaar kun je bijvoorbeeld een proefles van 3 uur boeken. Begin met een halve dag en als je kinderen van de eerste dag genieten dan kan je er altijd nog een paar dagen bij boeken.

Ischgl: leren snowboarden op latere leeftijd

Een privéleraar en zijn leerling tijdens een snowboardles in het skigebied van Ischgl.
Een privéles is een uitstekende manier om snel vooruitgang te boeken © Skischule Ischgl Schneesport Akademie

Ischgl, een bruisende wintersportbestemming in Tirol, is vooral voor volwassenen de ideale bestemming. Naast de gezellige sfeer en uitbundige après-ski worden er in Ischgl vele evenementen georganiseerd, zoals de legendarische “Top of the Mountain”-concerten aan het begin en einde van het winterseizoen.

Heb je altijd al op een snowboard willen staan, maar is het er tot nog toe niet van gekomen? Ischgl is een fantastische bestemming om te leren snowboarden op latere leeftijd. Als je snel vooruitgang wilt boeken dan raden we aan om privélessen te boeken. Een privéleraar kan zich helemaal op jou concentreren en je persoonlijke tips geven zodat je je techniek in rap tempo verbetert.

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.