Kindvriendelijke skigebieden: onze top 5 in het Salzburgerland

Ben je een skitrip met de kinderen aan het plannen, maar weet je nog niet zeker waar de reis naartoe gaat? In deze blog richt het team van CheckYeti zich op het Salzburgerland en de top 5 van kindvriendelijke skigebieden in deze gezellige regio.

Waar moeten kindvriendelijke skigebieden aan voldoen?

Het kan lastig zijn om een skigebied te kiezen voor je eerste wintersportvakantie met de kinderen. Vooral omdat je bijna overal leest dat een skigebied “kindvriendelijk” is.

Maar hoe onderscheidt een kindvriendelijk skigebied zich eigenlijk van andere wintersportbestemmingen? De meeste kindvriendelijke skigebieden hebben een goed aanbod aan skilessen voor kinderen en beschikken over een kinderland waar de kids op speelse manier leren skiën.

Verder kun je bij het kiezen van een wintersportbestemming op verschillende punten letten zoals de afstand naar het skigebied en de beschikbaarheid van Nederlandstalige skilessen. Welke factoren voor jou doorslaggevend zijn, is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen.

Flachau: de ultieme familiebestemming

Een groepje leerlingen poseert voor een foto met hun skileraar in het skigebied van Flachau.
In het skigebied van Flachau heeft de hele familie plezier © Fischis Qualitätsskischule

Op een uur rijden van de luchthaven van Salzburg en 10 uur rijden vanaf Utrecht ligt Flachau. Deze populaire wintersportbestemming staat bekend als een van de meest kindvriendelijke skigebieden van de Ski amadé. Flachau heeft een veelzijdig skigebied met een groot aanbod aan makkelijke en middelzware pistes, perfect voor beginners en families met kinderen.

Een van de redenen dat Flachau zo geliefd is onder Nederlandse gezinnen is het grote aanbod aan skilessen. Bij de skischolen in Flachau kun je met de hele familie terecht. Het maakt dus niet uit je kleuter voor het eerst op de latten staat, je tiener op zoek is naar een uitdaging of je zelf je skivaardigheden wil opfrissen.

Wil je samen met je kids leren skiën? In Flachau is het mogelijk om met de kinderen een privéleraar te boeken, ideaal als jullie samen van het skiën willen genieten.

Zell am See: het echte wintersportgevoel

Blik vanaf de witte piste van Zell am See op de omringende bergen en de Zeller See.
Vanaf de pistes van Zell am See heb je een fantastisch uitzicht

Wil je samen met je kinderen het wintersportgevoel ervaren? Dan is Zell am See een echte aanrader. Dit prachtige plaatsje ligt in het hart van het skigebied Zell am See-Kaprun, zo’n 85 km ten zuiden van Salzburg. Dankzij de unieke ligging heb je vanaf de pistes een fantastisch uitzicht op de omringende bergen en de Zeller See.

De skischolen in Zell am See bieden een groot aanbod aan skilessen voor beginners en kinderen. Wintersporters die al ervaring hebben, kunnen met hun skileraar de mooie hellingen van Zell am See verkennen.

Ook buiten de piste valt er genoeg te genieten. In de winter wordt Zell am See omgetoverd tot een waar winterwonderland waar je mooie wandelingen kunt maken of misschien zelfs het geluk hebt dat je kunt schaatsen op de Zeller See.

Hinterglemm: les in je moedertaal

Een meisje is bezig met een ski-oefening onder het toeziend oog van haar skilerares.
Veel ouders die op zoek zijn naar kindvriendelijke skigebieden vinden Nederlandse skilessen belangrijk © Alpin Skischule Saalbach-Hinterglemm

Hinterglemm is een gezellig plaatsje dat deel uitmaakt van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, een skigebied met 270 km aan pistes. Met voornamelijk blauwe pistes is het Skicircus een ideaal skigebied voor beginners.

Vind je het belangrijk dat je kinderen les krijgen in hun moedertaal? Dan zit je in Hinterglemm goed, want de skischolen bieden hier Nederlandstalige skilessen. Veel kinderen vinden het prettig om les te krijgen in hun eigen taal. Bovendien geeft het ouders een fijn gevoel dat hun kinderen de instructies van de leraar goed kunnen volgen en makkelijk vragen kunnen stellen als iets onduidelijk is.

Kaprun: avonturen in het kinderland

Vier meisjes hebben veel plezier met hun skilerares en Bobo de pinguïn.
In het kinderland leren kinderen met veel plezier © Ski Dome Oberschneider

In een kindvriendelijk skigebied kan een kinderland natuurlijk niet ontbreken. Kaprun is bij veel mensen bekend als gletsjerskigebied, maar wist je dat het skigebied van Kaprun ook zeer geschikt is voor een wintersportvakantie met de kinderen?

De skischolen in Kaprun bieden een groot aanbod aan skilessen voor kinderen vanaf 3 jaar. Kinderen leren het beste als ze veel plezier hebben en een kinderland is de ideale plek om kennis te maken met het skiën. De basistechnieken van het skiën worden hier op speelse wijze geïntroduceerd zodat de kinderen snel vooruitgang boeken. Uiteraard is er ook genoeg gelegenheid om lekker te spelen en sneeuwpoppen te maken.

Rauris: skilessen met ski-uitrusting

Een groep leerlingen poseert voor een foto met hun skileraar.
Vooral voor beginners zijn skilessen met ski-uitrusting ideaal © Skischule Adventure Rauris

Rauris, een knus dorp op 10,5 uur rijden vanaf Utrecht, is vooral geschikt voor de beginnende skiër. Er bevinden zich 2 skiliften aan beide kanten van het dorp: de Hochalmbahn en Kreuzbodenbahn. De meeste blauwe pistes zijn te vinden bij de Hochalmbahn. Beginners die vanaf hun onderkomen naar de skilift willen lopen, kunnen daarom het beste een accommodatie in de buurt van de Hochalmbahn boeken.

Beginners vinden in Rauris een uitstekend aanbod aan groepslessen. Een ander voordeel van de skischolen in Rauris is dat ze skilessen met skiverhuur aanbieden. Dit is ideaal, want je bespaart zo de hoge kosten van het aanschaffen van een uitrusting en hoeft geen ski’s, skistokken en skischoenen mee te nemen vanuit Nederland.

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.