Leren skiën in de top 5 goedkope skigebieden

Wil je graag leren skiën, maar heb je een beperkt budget? Een wintersportvakantie is niet goedkoop, maar we hebben goed nieuws: het is mogelijk om geld te besparen!

In deze blog heeft het team van CheckYeti de top 5 van goedkope skigebieden op een rijtje gezet. Er staat zelfs een skigebied op de lijst waar je, als je slim bent, gratis kunt skiën. Nieuwsgierig? Lees dan onze tips voor een goedkope wintersport.

Waar kan ik goedkoop skiën?

Drie kinderen nemen deel aan een skiles in het skigebied van Willingen.
Willingen staat bekend als een van de meest goedkope skigebieden in Europa © Skigebiet Willingen

Het antwoord op deze vraag is: Willingen! Al jaren behoort dit skidorp in Duitsland tot de meest goedkope skigebieden in Europa. Een skipas voor volwassenen kost hier € 31 voor 1 dag en voor kinderen € 20. Skilessen zijn al verkrijgbaar vanaf € 16 per dag. De prijs varieert afhankelijk van de duur van de lessen.

Willingen is de ideale bestemming voor een eerste wintersport met de kinderen. De skischolen bieden niet alleen een ruime keus aan skilessen van 2, 3 of 4 uur per dag, maar het is ook mogelijk om Nederlandstalige skilessen te boeken. Bovendien is het skigebied van Willigen lekker overzichtelijk met fijne brede pistes, ideaal voor de beginnende skiër.

Winterberg: dichtbij huis leren skiën

Blik op een stoeltjeslift en een winters landschap in het skigebied van Winterberg.
Veel goedkope skigebieden zijn dichtbij huis te vinden © Wintersport-Arena Sauerland/ Siegerland-Wittgenstein e. V.

Willingen is niet de enige plaats in Duitsland die behoort tot de goedkope skigebieden. Bij onze oosterburen hebben vooral beginners een uitstekende keus aan skigebieden. Het voordeel van deze skigebieden is niet alleen dat je lekker dichtbij huis kunt skiën, maar ook dat je echt waar voor je geld krijgt.

Een van de favoriete bestemmingen voor Nederlanders is het gezellige Winterberg. Dit plaatsje ligt net als Willingen in het Duitse Sauerland en is de ideale bestemming voor een lang weekend of een korte skivakantie. In Winterberg kunnen volwassen een dag skiën voor € 37 terwijl je voor kinderen € 25 betaalt.

Jong en oud kan dagelijks bij de skischolen in Winterberg leren skiën voor een prijs vanaf € 25 per dag. Op de makkelijke hellingen leer je snel de basistechnieken en voordat je het weet kun je zelf de pistes van Winterberg verkennen.

Rauris: klein maar fijn

Twee skileraressen poseren voor een foto met hun jonge leerlingen in het skigebied van Rauris.
Een klein skigebied is niet alleen vaak voordeliger, kinderen voelen zich er ook snel thuis © Skischule Adventure Rauris

Wil je goedkoop skiën met de kinderen? Dan is het een goed idee om een kleiner skigebied op te zoeken. Niet alleen is een kleinschalig skigebied wat overzichtelijker, maar over het algemeen is de skipas ook goedkoper dan in de grote skigebieden.

Rauris behoort bijvoorbeeld tot de goedkope skigebieden in Oostenrijk en is erg in trek bij gezinnen met kinderen. Dit skigebied in nationaal park Hohe Tauern biedt 32 km aan gevarieerd piste-aanbod, bestaande uit blauwe, rode en zwarte hellingen. De skipas voor volwassenen is met € 45 duurder dan in Winterberg, maar voor kinderen is een dag skiën juist goedkoper (€ 22,50).

Kinderen kunnen vanaf een leeftijd van 4 jaar bij de skischolen in Rauris terecht. De skilessen zijn verkrijgbaar voor een prijs vanaf € 28 per dag. Op de eerste lesdag worden de kinderen ingedeeld in groepjes op basis van hun leeftijd en vaardigheden. Beginners leren op speelse wijze de basistechnieken van het skiën, terwijl gevorderde kinderen op de pistes van Rauris hun techniek kunnen verbeteren.

Gratis skiën in Feldberg

Twee skiërs nemen een korte pauze op de piste van Feldberg.
Dankzij de gunstige skilesprijzen behoort Feldberg tot de goedkope skigebieden © Hochschwarzwald Tourismus GmbH

Je leest het goed. In Feldberg hoef je niet voor een skipas te betalen als je in bezit bent van de zogenaamde Hochschwarzwald Card. Hoe kom je aan deze kaart? Als je minimaal 2 overnachtingen boekt bij een van 400 aangesloten accommodaties, krijg je de Hochschwarzwald Card gratis.

De Hochschwarzwald Card wordt bij het inchecken automatisch overhandigd en is per overnachting een hele dag geldig. Met de kaart kun je niet alleen gratis skiën, maar heb je ook nog eens toegang tot allerlei attracties en activiteiten zoals bijvoorbeeld snowtubing.

De skischolen in Feldberg hebben bovendien een groot aanbod aan lessen voor een uitstekende prijs. De meeste lessen beginnen dagelijks en naast skilessen in het Duits en Engels, worden er ook lessen in het Nederlands aangeboden. Volwassenen en kinderen kunnen al voor € 20 per dag skiles volgen en daarmee behoort Feldberg tot een van de goedkope skigebieden voor skilessen.

Boek skilessen met skiverhuur in Oberstdorf

Een skileraar en zijn leerling maken een afdaling in het skigebied van Oberstdorf.
In Oberstdorf kun je skilessen inclusief ski-uitrusting boeken © NTC SPORTS Skischule Oberstdorf

Als je voor het eerst gaat skiën, is het een goed idee om skilessen met skiverhuur te boeken. Het huren van je ski’s, skischoenen en skistokken heeft namelijk vele voordelen. Zo ben je verzekerd van het beste advies, het nieuwste materiaal en kun je je uitrusting gemakkelijk op de plaats van bestemming ophalen. Bovendien bespaar je veel geld als je skilessen inclusief de uitrusting boekt.

De skischolen in Oberstdorf bieden bijvoorbeeld skilessen inclusief ski-uitrusting voor een prijs vanaf € 32 per dag. Kinderen kunnen in Oberstdorf een dag skiën voor € 19. De skipas voor volwassenen in Oberstdorf is met € 49,50 duurder dan de andere skigebieden in deze lijst, maar daar krijg je wel veel voor terug: 130 km aan vooral blauwe en rode pistes liggen hier te wachten om ontdekt te worden.

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.