Skiën in Oostenrijk: de top 5 skigebieden in Tirol

Tirol staat bekend als een paradijs voor elke wintersporter. Nergens in Oostenrijk heb je zo’n grote keus aan skischolen en skilessen. Tirol heeft namelijk maar liefst 80 skigebieden om uit te kiezen. Wil je graag op wintersport in Tirol, maar weet je nog niet waar de reis naartoe gaat? Om je te helpen het juiste skigebied te vinden heeft het team van CheckYeti de top 5 van skigebieden in Tirol samengesteld.

Waarom zijn de skigebieden in Tirol zo populair?

Dat Tirol enorm populair is onder Nederlanders zal geen verrassing zijn. Bijna de helft van de wintersporters die in Oostenrijk op vakantie gaat, kiest voor deze Oostenrijkse deelstaat. Maar waarom houden wij Nederlanders eigenlijk zo van de skigebieden in Tirol?

Ten eerste is Tirol natuurlijk gewoonweg prachtig met indrukwekkende bergen en idyllische dorpjes. Dankzij de grote keus aan skigebieden heeft Tirol bovendien iedereen iets te bieden.

Het maakt niet uit of je wilt leren skiën in Tirol, al veel ervaring hebt, je op zoek bent naar dé hotspot voor après-ski of liever een familievriendelijke bestemming bezoekt. De uitstekende faciliteiten, sneeuwzekere skigebieden en bekende Oostenrijkse gezelligheid zorgen ervoor dat veel wintersporters elk jaar weer voor Tirol kiezen.

Nederlandstalige skilessen in Westendorf

Een groep leerlingen poseert voor een foto met hun skilerares tijdens hun wintersport in Tirol.
Westendorf is een van de skigebieden in Tirol waar kinderen op speelse wijze de basistechnieken van het skiën leren © Skischule Westendorf

Westendorf is een bijzonder geliefde wintersportplaats bij veel Nederlanders en staat bekend als een familievriendelijke bestemming. Al vanaf 3 jaar oud kunnen kinderen in dit gezellige skigebied aan skilessen deelnemen. Een groot voordeel van de skischolen in Westendorf is bovendien dat ze skilessen met Nederlandstalige skileraren aanbieden.

Het trefpunt voor de lessen is in het centrum van het dorp, ideaal voor ouders om de kids ‘s ochtends weg te brengen en ‘s middags weer op te halen. Dankzij een leuk parcours met verschillende hindernissen leren kleine beginners spelenderwijs skiën, terwijl kinderen die al ervaring hebben hun carvingtechniek verbeteren en leren om in diepe sneeuw te skiën.

Op en buiten de piste leren skiën in Mayrhofen

Een skiër en een snowboarder genieten van hun wintersport in Tirol tijdens een afdaling in het skigebied van Mayrhofen.
De skischolen in Mayrhofen bieden een zeer afwisselend aanbod aan skilessen op en buiten de piste © Mayrhofen Tourismus

Mayrhofen, een gezellige après-skibestemming in het Zillertal, staat bekend als een van de meest veelzijdige skigebieden in Tirol. Dankzij een groot aantal rode pistes is Mayrhofen zeer geschikt voor gevorderde skiërs, maar ook voor beginners zijn er voldoende mogelijkheden. De skischolen in Mayrhofen hebben dan ook een zeer afwisselend aanbod aan skilessen voor skiërs van elk niveau.

Heb je ervaring met skiën en heb je altijd al een keertje willen freeriden? Dan is Mayrhofen echt de moeite waard. De skischolen in Mayrhofen hebben namelijk een groot aanbod aan freeridelessen. Samen met een ervaren berggids ontdek je de beste offpiste-afdalingen van Mayrhofen en krijg je tips om je techniek in de poedersneeuw te verbeteren.

Skilessen met skiverhuur in Going-Ellmau

Een familie geniet van de pistes in Going-Ellmau, een van de vele schitterende skigebieden in Tirol.
Het skigebied van Going-Ellmau is ideaal voor iedereen die wil leren skiën in Tirol © TVB Wilder Kaiser

Wil je leren skiën in Tirol? Dan is Going-Ellmau een aanrader. Dankzij een grote keus aan blauwe en rode pistes is het skigebied van Going-Ellmau vooral populair onder beginnende skiërs. Voor zowel kinderen als volwassenen is er een uitgebreid aanbod aan beginnerslessen. Tijdens deze lessen, die 4 uur per dag duren, leren beginners glijden, remmen en bochten maken.

Going-Ellmau is bovendien een van de skigebieden in Tirol waar de skischolen skilessen met skiverhuur bieden. Vooral beginners vinden het vaak fijn om de ski-uitrusting te huren, omdat ze zich dan geen zorgen hoeven te maken over wat ze aan moeten schaffen en zich de extra kosten van het kopen van ski’s, skistokken en skischoenen kunnen besparen.

Leren skiën in het knusse Seefeld

Een skileraar en zijn leerlingen poseren voor een foto in het skigebied van Seefeld.
Seefeld is een van de skigebieden in Tirol waar kinderen dagelijks aan skilessen beginnen © Skischule Sport Aktiv

Ben je op zoek naar een sfeervol dorpje waar je met de kinderen kunt gaan skiën? Kijk dan eens naar het schitterende Seefeld. Met 31 km aan vooral blauwe pistes is Seefeld de ideale bestemming voor families. In dit knusse en overzichtelijke skigebied leren je kinderen zo de weg kennen en voelen ze zich snel thuis.

Een voordeel van Seefeld is dat je vanaf je accommodatie direct de piste op kunt lopen. Bovendien kunnen kinderen in Seefeld dagelijks aan skilessen beginnen. Kinderen die nog geen ervaring hebben leren in de oefenweide de basistechnieken van het skiën terwijl gevorderde skiërs met de hulp van hun skileraar hun vaardigheden verbeteren op de pistes van Seefeld.

Zell am Ziller: ideaal voor de gevorderde skiër

Twee skiërs tijdens een afdaling in de Zillertal Arena.
Dankzij het grote aantal rode pistes is de Zillertal Arena erg geschikt voor ervaren skiërs © Zillertal Arena

Zell am Ziller is een skidorp in het Zillertal en maakt, net als Königsleiten en Gerlos, deel uit van de Zillertal Arena. Dit skigebied biedt 143 km aan vooral rode pistes. Dankzij het grote aantal pittige pistes is Zell am Ziller een van de skigebieden in Tirol die ideaal zijn voor gevorderde skiërs.

De skischolen in Zell am Ziller bieden dan ook een groot aanbod aan skilessen voor gevorderden. Is je laatste skivakantie al een tijdje geleden? Misschien zijn privélessen dan iets voor jou. Met de persoonlijke tips van je privéleraar heb je je techniek snel weer opgefrist en ben je er klaar voor om de pistes van de Zillertal Arena te veroveren.

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.