De 5 beste skigebieden voor een weekend skiën

Heb je een lang weekend en wil je alles eruit halen wat erin zit? Wat dacht je van een weekend skiën? Het team van CheckYeti heeft een lijst samengesteld met de 5 beste skigebieden voor een korte skivakantie in Duitsland en Oostenrijk.

Is het mogelijk om een weekendje te skiën?

Het antwoord op deze vraag is een volmondig ja! Naast de skigebieden in het Duitse Sauerland die gemakkelijk met de auto bereikbaar zijn, kun je in het hoogseizoen ook dagelijks vanaf Schiphol, Eindhoven en Rotterdam/Den Haag naar Innsbruck en Salzburg vliegen. Hierdoor sta je binnen een mum van tijd in de Alpen en kun je lekker genieten van een welverdiend weekend skiën in Oostenrijk.

Winterberg: de perfecte bestemming voor een weekend skiën

Blik op een skilift en een zonnig winters landschap in Winterberg.
Na een paar uur rijden ben je in een winterwonderland © Wintersport-Arena Sauerland/ Siegerland-Wittgenstein e. V.

De meest voor de hand liggende keus voor een weekendje skiën blijft natuurlijk Winterberg. Binnen een paar uur rijden ben je in dit gezellige plaatsje en waan je je in een andere wereld. Met een levendige winkelstraat, leuke après-ski en gezellige restaurants is Winterberg een perfecte bestemming voor een weekend skiën.

De Skiliftkarussell is vooral geschikt voor de beginnende skiër, maar omdat Winterberg zo dicht bij Nederland ligt, gaan ook ervaren skiërs graag een dagje of weekendje naar dit skigebied. Het maakt niet uit of je voor het eerst op de latten staat of al ervaring hebt; de skischolen in Winterberg bieden skilessen voor skiërs van elk niveau. De skilessen beginnen dagelijks en alle skischolen bieden de optie om skilessen inclusief de uitrusting te boeken.

Flachau: ideaal voor een minivakantie met de kinderen

Een jongetje maakt een selfie in de skilift met zijn ouders en zus.
Het gezellige Flachau is een perfecte bestemming voor een skivakantie met kinderen © Flachau Tourismus

Op een uur rijden vanaf de luchthaven van Salzburg ligt Flachau. Dit Oostenrijkse dorp bevindt zich in het hart van de Ski amadé, een van Europa’s grootste skiregio’s. Met een ruim aanbod aan blauwe pistes en oefenhellingen is Flachau een perfecte skibestemming voor gezinnen met kinderen.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen hier dagelijks aan skilessen deelnemen. De skischolen in Flachau bieden een ideale leeromgeving waar de kids met veel plezier leren skiën. Bovendien is het in Flachau mogelijk om skilessen met een Nederlandstalige skileraar te boeken, zelfs tijdens de drukke periodes.

Sölden: skiën in het Ibiza van de Alpen

Een groep volwassenen tijdens hun skiles in Sölden.
Sölden is een van de beste bestemmingen in de Alpen om skiën te leren © Skischule Vacancia

Zin in een weekend skiën in Oostenrijk met vrienden? Dan is Sölden de perfecte bestemming! Op een uur rijden van Innsbruck ligt een van de populairste skigebieden van Oostenrijk waar je van vroeg in de herfst tot en met laat in het voorjaar kan skiën.

De skilessen in Sölden beginnen dagelijks. Dit is ideaal als je er een lang weekend tussenuit wil. Bovendien is het mogelijk om bij de skischolen in Sölden “all-inclusive” skilessen te boeken. Dit betekent dat de ski-uitrusting is inbegrepen bij de lessen en dat je dus geen ski’s, skistokken en skischoenen vanuit Nederland hoeft mee te nemen.

Een bezoek aan Sölden met vrienden is niet compleet zonder après-ski. Sölden staat tenslotte niet voor niets bekend als het Ibiza van de Alpen! Het feest begint ‘s middags in een van de leuke barretjes aan de piste en gaat tot diep in de vroege uurtjes door in een van de nachtclubs in het dorp.

Willingen: een goedkoop weekendje skiën

Blik op een zonnige piste in Willingen.
De brede pistes van Willingen zijn ideaal voor beginners © Skigebiet Willingen

Wil je graag een keer de wintersportsfeer proeven, maar niet al te veel geld uitgeven? Het skigebied van Willingen in het Duitse Sauerland staat bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Dankzij de mooie brede pistes is Willingen zeer geschikt voor skiërs die nog niet veel ervaring hebben. Het skigebied beschikt bovendien over een moderne gondellift en een 8-persoons stoeltjeslift met kap en stoelverwarming. Dit geeft skiërs direct het echte wintersportgevoel.

De skischolen in Willingen bieden skilessen inclusief skiverhuur. Dit is ideaal als je voor de eerste keer gaat skiën. Dankzij de ligging dichtbij Nederland en de voordelige skilessen is Willingen de perfecte bestemming voor een goedkoop weekendje skiën.

Zell am Ziller: 1-op-1 leren skiën

Een privéleraar helpt zijn leerling met haar skitechniek.
Een privéleraar is ideaal voor diegenen die snel hun skivaardigheden willen verbeteren © CheckYeti/Roland Haschka

Wil je tijdens je weekend skiën zoveel mogelijk vooruitgang boeken? Dan zijn privélessen de beste keus. Een privéleraar kan zich namelijk helemaal richten op jouw vaardigheden en je persoonlijke tips geven die je helpen om je techniek snel te verbeteren.

De skischolen van Zell am Ziller bieden bijvoorbeeld een ruime keus aan privélessen. Zell am Ziller maakt deel uit van de Zillertal Arena, een skigebied op een uurtje rijden vanaf Innsbruck. Zowel doorgewinterde skiërs als skiërs zonder ervaring komen hier aan hun trekken. Beginners leren tijdens hun lessen de basistechnieken in een van de vele oefenweides, terwijl gevorderde skiërs met hun privéleraar de Zillertal Arena kunnen verkennen.

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.