Leren skiën in de 5 beste skigebieden voor beginners

Als je wilt leren skiën kan het overweldigend zijn om een geschikt skigebied te kiezen. Er zijn gigantisch veel mogelijkheden. Welk gebied voor jou de juiste keuze is, is afhankelijk van jouw situatie. Ga je bijvoorbeeld skiën met je kinderen, zoek je een bestemming met veel après-skimogelijkheden of juist een plaats die niet zo druk is zodat je rustig kunt leren skiën?

Om je een handje te helpen heeft het team van CheckYeti een lijst samengesteld met de 5 beste skigebieden voor beginners:

Leren skiën in Winterberg: een weekendje weg met de kinderen

Brede piste en skilift in het zonnige Winterberg.
Na slechts een paar uur rijden begeef je je in een winterwonderland © Wintersport-Arena Sauerland

Wil je graag dat je kinderen leren skiën, maar zie je een lange rit in de auto niet zitten? Dan is Winterberg de perfecte locatie voor jou. Winterberg ligt op zo’n drie uur rijden vanaf Nederland en is dus ideaal voor een weekendje weg.

Dankzij een groot aanbod aan blauwe pistes is het skigebied in en rond Winterberg zeer geschikt voor beginnende en licht gevorderde skiërs. Het familievriendelijke skigebied Schlossberg, op 10 minuten rijden van Winterberg, is een aanrader als je in een rustige omgeving wilt leren skiën. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen hier zowel ‘s ochtends als ‘s middags deelnemen aan de groepslessen voor beginners. De lessen beginnen dagelijks en duren 2.5 – 3 uur per dag. Bovendien heb je hier de mogelijkheid om ook de ski-uitrusting te huren. Dat is helemaal fijn als je niet zeker bent of je kinderen skiën wel leuk vinden of als je bang bent dat ze snel uit de kleren zullen groeien.

Tip van CheckYeti: In Winterberg is er een groot aanbod aan Nederlandstalige skilessen en bieden we de 100 % CheckYeti Nederlands Garantie: 1 of meer skischolen in het skigebied garanderen Nederlandstalige skileraren voor alle groeps- of privélessen op CheckYeti, zelfs tijdens de drukke schoolvakanties. Zo weet je zeker dat je kids supersnel leren skiën.

Meer informatie over skilessen in en rond Winterberg >

Leren skiën in Sölden: dé hotspot voor après-skiën

Drie vrienden naast een skihut in Sölden
In Sölden heb je vele après-skimogelijkheden © Sölden Tourismus

Sölden, een van de meest beroemde skigebieden ter wereld, ligt op ongeveer een uur rijden van Innsbruck. Dankzij twee gletsjers, de Tiefenbach- en de Rettenbachgletsjer, kan je vroeg in de herfst tot en met laat in het voorjaar in dit skigebied terecht. Beginners die willen leren skiën, starten vaak op de Giggijoch, vanwege de vele blauwe pistes, terwijl gevorderde skiërs kiezen voor de meer uitdagende pistes van de Gaislachkogl. Ski- en snowboardlessen voor beginners starten dagelijks en je hebt een ruime keus uit zowel groepslessen en privélessen. Als je kiest voor de “all-inclusive” aanbieding zijn de kosten voor de skiverhuur inbegrepen bij de prijs van je skiles.

Maar de meeste vakantiegangers komen hier niet alleen om te leren skiën. Sölden is namelijk een van de beste party hotspots en wordt ook wel het “Ibiza van de Alpen” genoemd. Bijna alle après-skibars bevinden zich aan de Dorfstraße die midden door Sölden loopt. Populaire locaties zijn onder andere de Almrausch, de Schirmbar, en Fire & Ice.

Tip van CheckYeti: In Sölden klinkt elk jaar het startschot voor de wereldbeker alpineskiën. Dit is een superleuke tijd om Sölden te bezoeken als je niet alleen wilt leren skiën, maar je ook buiten de piste wilt vermaken. Er worden allerlei evenementen georganiseerd, er treden leuke muziekacts op, en er worden legendarische feestjes gehouden. Sölden is de place to be tijdens de wereldbekerwedstrijden!

Meer informatie over skilessen in Sölden >

Leren skiën in Willingen: in alle rust skiën ontdekken

Een vrouw en kind op de piste van Willingen.
Het compacte skigebied van Willingen is de ideale plek voor kinderen om skiën te leren © WIWA

Willingen staat bekend om de brede pistes en het prachtige uitzicht. Het ligt in de buurt van Winterberg en beide bestemmingen liggen op ongeveer drie uur rijden vanaf Nederland. Het skigebied ligt op een hoogte van tussen de 560 en 840 meter en wordt omringd door drie bergen: Ettelsberg (838 meter), Hoppernkopf (800 meter) en Ritzhagen (710 meter).

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen in Willingen dagelijks terecht voor skilessen op elk niveau. Het kinderland in Willingen heeft alles wat je kinderen nodig hebben om te leren skiën zoals een magisch tapijt, kleurrijke figuren en een skicarrousel. Een groepsles van een halve dag (2 uur) is verkrijgbaar vanaf € 16. Het skigebied van Willingen is compact en kleinschalig en is dus de ideale plek om je kinderen kennis te laten maken met het skiën.

Meer informatie over skilessen in Willingen >

Leren skiën in Ehrwalder Alm: gezellig voor de hele familie

Een groepje skiërs heeft plezier op de piste.
De Ehrwalder Alm is een gezellige bestemming voor de hele familie © Ehrwalder Almbahn

Ehrwalder Alm is een klein en gezellig skigebied aan de zonnige kant van de Zugspitze, in de buurt van de Duitse grens. Met de auto doen wintersporters er 3 uur over vanaf Stuttgart en vanaf München zijn ze in ongeveer 2 uur op de plaats van bestemming.

Het skigebied Ehrwalder Alm staat bekend om de kalme en rustige sfeer en eenvoudige dalafdalingen waardoor het zeer geschikt is voor beginners die in alle rust willen leren skiën. Zowel ouders als hun kinderen kunnen dagelijks aan groepslessen beginnen. Je kunt skilessen boeken voor kinderen vanaf 3 jaar voor een halve of hele dag. Voor ouders worden er skilessen van een halve dag geboden. Als je op zoek bent naar iets meer flexibiliteit wat betreft de tijden van je skilessen dan kun je ook voor privélessen kiezen.

Tip van CheckYeti: In het skigebied Ehrwalder Alm is kinderopvang beschikbaar voor baby’s en peuters tot 2 jaar en de ski-kleuterschool is voor kinderen van 2 jaar en ouder. Ouders kunnen van de tijd gebruik maken om een paar uurtjes te genieten van de meer uitdagende hellingen.

Lees meer over skilessen in Ehrwalder Alm >

Leren skiën in Schlick 2000-Fulpmes: perfect voor de allerkleinsten

Kinderen leren skiën in het zonnige kindergebied
Schlick 2000 is de perfecte plek voor kinderen om te leren skiën © Andre Schönherr

Het skigebied Schlick 2000-Fulpmes ligt aan de voet van de Kalkkögel in het Stubaital in Tirol. De skischolen in Schlick 2000-Fulpmes zijn vanuit Innsbruck binnen 30 minuten te bereiken. München en Salzburg liggen op 2,5 uur rijden van het dorp Fulpmes.

Hoewel Schlick 2000-Fulpmes een van de kleinere skigebieden in Oostenrijk is, biedt het een grote verscheidenheid aan pistes zodat het geschikt is voor zowel beginners die willen leren skiën als gevorderde skiërs. Door de hoge ligging van de Stubai-vallei is Schlick 2000 een sneeuwzeker skigebied waar je tot ver in het voorjaar kunt skiën.

Schlick 2000-Fulpmes is een kindvriendelijk skigebied en kinderen vanaf 3-4 jaar kunnen al terecht in Big Ron’s Kinderland om de grondbeginselen van het skiën te leren. Dit kinderland beschikt onder andere over drie magische tapijten, een skicarrousel en een slalomparcours.

Tip van CheckYeti: Elk jaar wordt in skigebied Schlick 2000 de spectaculaire skishow Night of Colours georganiseerd. Deze kleurrijke avond is een leuk uitje voor de hele familie. Bovendien kun je tijdens de Night of Colours avondrodelen op de 3 kilometer lange afdaling.

Lees meer over skilessen in Schlick 2000-Fulpmes >

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.