Europa in de zomer: de beste hotspots voor outdooractiviteiten

De zomer staat weer voor de deur en je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te reizen voor een onvergetelijke vakantie. De beste bestemmingen voor het ultieme zomeravontuur zijn dichterbij dan je denkt. Het team van CheckYeti heeft de beste hotspots in populaire bestemmingen zoals Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje voor je op een rijtje gezet, en geeft je alle informatie over de outdooractiviteiten die deze landen te bieden hebben.

Of het nu gaat om paragliding over het meer van Annecy, rafting in Oostenrijk of canyoning in de Spaanse Pyreneeën, op CheckYeti vind je het perfecte avontuur voor jezelf, je familie en vrienden, of je volgende teamuitje.

De hotspots voor outdooractiviteiten in Frankrijk

Een blik op de rivier Verdon die door de diepe kloof heen kronkelt.
De Gorges du Verdon is een van de mooiste bestemmingen voor rafting of canyoning in Frankrijk

In Frankrijk bevinden zich een paar van de diepste kloven in Europa, zoals de Gorges du Verdon en de Gorges du Tarn. Bovendien is Frankrijk een van de beste plekken om te paragliden en kun je hier terecht voor de spectaculairste bungeejumps ter wereld.

De Gorges du Verdon: de natuur op haar best

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke belevenis dan zal de Gorges du Verdon niet teleurstellen. Hier voel je je hart sneller kloppen als je tijdens het wildwaterraften de kolkende stroomversnellingen trotseert of kun je de duizelingwekkende diepte van de kloof verkennen tijdens een canyoningexcursie. Ook kinderen kunnen deelnemen en van de prachtige natuur genieten. Daarnaast vind je in deze regio de Pont de l’Artuby, een enorm populaire brug onder bungeejumpers.

Haute-Savoie: tussen hemel en aarde

De plaatsen Chamonix en Annecy in Haute-Savoie zijn echte hotspots voor paragliding. In Annecy kan je genieten van het prachtige panorama terwijl je over het meer van Annecy zweeft en in Chamonix kan je na het opstijgen de Mont Blanc bewonderen. Maar Haute-Savoie heeft meer te bieden. Zo kun je ook met je vrienden en familie gaan raften op het smaragdgroene water van de rivier de Dranse. Zoek je een uitdaging? Neem dan deel aan een canyoningexcursie in de Montmin-kloof, waar je abseilt van de waterval van Angon en mooie sprongen in het water maakt.

De Cevennen: unieke natuur

Het Nationaal Park van de Cevennen, dat zich bevindt tussen Ardèche, Lozère en Gard, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij de unieke biosfeer. De ongerepte landschappen zijn een genot voor elke natuurliefhebber. De kloven langs de rivier de Chassezac en van de Gorges du Tapoul zijn een van de bekendste bestemmingen voor canyoning. Verder naar het westen wacht de Gorges du Tarn op liefhebbers van kanotochten of via ferratas, en op diegenen die van bungeejumping houden.

De hotspots voor outdooractiviteiten in Duitsland

Uitzicht op Kasteel Neuschwanstein in Beieren.
Paragliders in Beieren hebben een fantastisch uitzicht op het sprookjeskasteel Neuschwanstein

Duitsland is een populaire bestemming voor bezoekers uit de hele wereld. Met name de kust in het noorden en de Alpen in het zuiden trekken elk jaar grote aantallen vakantiegangers. Het zuidelijke gedeelte van Duitsland is dankzij de wildwaterrivieren en kloven een perfecte bestemming voor rafting en canyoning, terwijl de kusten aan de Noordzee en de Oostzee een ideale plek zijn voor een afwisselende strandvakantie. In Duitsland is voor iedereen een outdooravontuur te vinden. Duikliefhebbers kunnen bijvoorbeeld op het eiland Fehmarn de onderwaterwereld van de Oostzee verkennen en de golven langs de kust van het eiland Rügen zijn perfect voor kitesurfen.

Allgäu: dé plek voor canyoning

Een vakantie in de Allgäu in Beieren belooft veel plezier en avontuur. De streek staat bekend als een hotspot voor canyoning. De kloven van de Starzlachklamm en Schwarzwasserbach zijn een echte uitdaging voor sportieve vakantiegangers, maar wie het aandurft wordt beloond met prachtige, indrukwekkende watervallen. Voor families met jonge kinderen is een raftingexcursie op een van de rivieren van de Allgäu een aanrader. Maar de beste manier om het landschap van de Allgäu te bewonderen is vanuit de lucht. Als je kiest voor een paraglidingvlucht of een ballonvaart boven de Alpen dan heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.

Beieren: zweef boven een sprookjeskasteel

Elk jaar bezoeken vele toeristen de zuidelijkste deelstaat van Duitsland, aangetrokken door de uitgestrekte bossen, smaragdgroene rivieren en sprookjeskastelen. Paragliders in Beieren hebben een prachtig uitzicht op het mooie Kasteel Neuschwanstein, de top van de Zugspitze, of het glinsterende water van de Tegernsee. Ben je liever in het water dan in de lucht? Ga dan raften op een van de rivieren in en rond München of beleef een canyoningavontuur in een van de vele kloven en ravijnen.

De Oostzee: actie en ontspanning op de Duitse eilanden

De Duitse Oostzeekust is een geweldige vakantiebestemming dankzij de lange zandstranden, idyllische vissersdorpen en kleurrijke onderwaterlandschappen. De twee eilanden Rügen en Fehmarn zijn perfect voor zowel sportieve vakantiegangers als voor diegenen die lekker willen ontspannen. Op Fehmarn kunnen kinderen vanaf 8 jaar deelnemen aan duiklessen, waardoor het een ideale activiteit voor de hele familie is. De Oostzee is ook uitermate geschikt voor kitesurfen en windsurfen. Rügen, het grootste van de Duitse eilanden, biedt de beste golven en is de daarom dé plek voor watersportliefhebbers.

De hotspots voor outdooractiviteiten in Oostenrijk

Een raftingexcursie door een kloof in de Tiroolse regio Kaiserwinkl.
Tijdens het raften op de Ache in Tirol steek je de grens tussen Oostenrijk en Duitsland over © Tourismusverband Kaiserwinkl

Oostenrijk is dankzij de combinatie van natuur en cultuur een veelzijdige vakantiebestemming. Als je zowel verkoeling als avontuur zoekt dan kan je in de zomer meedoen aan een rafting- of canyoningexcursie op de talloze rivieren, watervallen en meren. Om de indrukwekkende bergen het beste te kunnen bewonderen moet je in de lucht zijn. Als je gaat paragliden over de hoogste toppen van Oostenrijk leer je dit Alpenland vanuit een heel speciaal perspectief kennen.

Kitzbühel – Kaiserwinkl: het paradijs in de Alpen voor paragliders

De vakantieregio Kitzbühel – Kaiserwinkl is de place to be voor paragliders. Kössen in de Tiroolse regio Kaiserwinkl is vaak het vertrekpunt voor tandemvluchten en biedt een prachtig uitzicht op de Tiroolse Alpen. Boven in de lucht kun je ook goed zien wat Kaiserwinkl nog meer te bieden heeft. Rafting, kanoën, wildwatertubing op de Tiroolse Ache, en canyoning in de Taxaklamm zijn populaire outdooractiviteiten in deze regio.

Het Ötztal: voor liefhebbers van een adrenalinekick

De ongerepte natuur van het Ötztal is perfect voor diegenen die van een stevige portie adrenaline houden. De raftingexcursies op het wilde water van de Ötztaler Ache en de Imster Schlucht vergen namelijk al je inzet en kracht, maar geven je in ruil de ultieme kick. Ook fans van canyoning komen hier aan hun trekken. Het Ötztal heeft 4 spectaculaire kloven en er zijn excursies op alle niveaus beschikbaar. Sommige excursies zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en zijn dus in het bijzonder geschikt voor families.

Zell am See – Kaprun: samen over de Kitzbüheler Alpen vliegen

De populaire vakantiebestemming Zell am See – Kaprun is niet alleen schilderachtig mooi, maar geeft vakantiegangers ook de mogelijkheid om aan vele outdooractiviteiten deel te nemen. Beginners, families en diegenen met ervaring kunnen raften op de Saalach en de Salzach en op het gebied van canyoning komen zowel beginners als ervaren canyonisten aan hun trekken in de Almbachklamm. Het absolute hoogtepunt van de regio zijn de paraglidingvluchten. Maak een tandemvlucht en geniet van de omliggende dorpen, de Zeller See en de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner.

De hotspots voor outdooractiviteiten in Spanje

De Río Gállego in de Spaanse provincie Aragón.
De beste manier om de Spaanse rivieren te verkennen is per kajak of raft

Bij een vakantie in Spanje denk je al snel aan Ibiza of de Canarische Eilanden, maar wist je dat het Spaanse vasteland ongeëvenaard is als het gaat om outdooractiviteiten? Het landschap is namelijk ongelooflijk gevarieerd. Denk bijvoorbeeld aan de bergtoppen van de Pyreneeën, de wilde rivieren en groene kust in het noorden, en de uitgestrekte stranden, idyllische dorpjes en bergketens in het zuiden. Hierdoor kan je een aantal ontspannen dagen op het strand makkelijk combineren met allerlei wateravonturen, zoals canyoning en rafting, of kajakken. In Spanje kan iedereen het meeste uit hun zomervakantie halen.

Andalusië: kajakken door de historische stad

Andalusië heeft voor ieder wat wils. Diegenen die willen ontspannen kunnen van de zon genieten op het strand en degenen die op zoek zijn naar een culturele ervaring kunnen hun hart ophalen in de historische steden Sevilla en Granada, of in een van de plaatsjes in de bergen zoals Ronda en Olvera. Als je iets meer spanning nodig hebt dan kun je in Andalusië wildwaterraften op de Río Genil of de Río Guadalfeo. Wat ook heel erg leuk is om te kajakken op de rivier Guadalquivir die dwars door het centrum van Sevilla stroomt. Zo beleef je deze stad op een unieke manier. Als je wilt deelnemen aan een spectaculaire canyoningexcursie dan is de kloof van de Río Verde een aanrader voor zowel beginners als voor voor diegenen met wat meer ervaring.

Valencia: wildwateravonturen in het zuidoosten van het land

De provincie Valencia in het zuidoosten van Spanje is beroemd om de heerlijke sinaasappels, de traditionele paella, en de lange zandstranden, maar wist je dat je hier ook aan allerlei leuke wateractiviteiten deel kunt nemen? Raftingexcursies op de Río Cabriel zijn ideaal voor families met kinderen van alle leeftijden. Een andere mogelijkheid is om in een kano of kajak te gaan wildwatervaren. Liefhebbers van canyoning kunnen terecht in de vele kloven in Valencia. Hier vind je de perfecte uitdaging voor elk niveau.

De Spaanse Pyreneeën: verover een van de langste stroomversnellingen ter wereld

De Pyreneeën strekken zich over ongeveer 430 kilometer, van de Cantabrische Zee tot de Middellandse Zee, en scheiden het Iberisch Schiereiland van de rest van Europa. Het gebergte biedt een groot aantal outdooractiviteiten. Tijdens een canyoningexcursie in de Pyreneeën kom je langs verborgen watervallen en heb je de mogelijkheid om mysterieuze grotten te verkennen. De meeste excursies beginnen in de dorpen Llavorsí en Murillo de Gállego. Raftingtochten in de Pyreneeën zijn een echte sensatie. De rivier Noguera Pallaresa biedt sportieve avonturiers een van de langste stroomversnellingen ter wereld, de “Quatre Llarg”.

 

Ik ben gek op de bergen! In de zomer ga ik het liefst elk weekend de bergen in om te genieten van het mooie uitzicht en de leuke activiteiten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.