Wat is de juiste skiles voor mijn kind? Doe nu de test!

Je kind wil graag leren skiën of zijn skitechniek verbeteren, maar je weet niet zeker wat de juiste skiles is voor jouw kind?

Het team van CheckYeti helpt je graag. Door 8 korte vragen te beantwoorden kunnen we je vertellen welke skiles ervaren skileraren aanraden voor jouw kind.

Overzicht van alle resultaten en aanbevelingen

Ski-kleuterschool

In veel skigebieden kunnen kinderen onder 4 jaar terecht bij een ski-kleuterschool. Hier maken ze kennis met het skiën, spelen ze samen met andere kinderen in de sneeuw en wennen ze aan de ski-uitrusting.

De tips van CheckYeti voor jouw resultaat: Altenberg, Fieberbrunn, Ehrwalder Alm, St. Johann-Alpendorf, Val Thorens, Les Diablerets

Groepslessen voor beginners

In de beginnerscursus maken kinderen op speelse wijze kennis met het skiën. De skilessen beginnen meestal in het kinderland waar de kinderen de ploeg leren en op vlakke oefenhellingen oefenen. De skileraar deelt de kinderen op in groepen op basis van hun leeftijd en vaardigheden en bepaalt wanneer de kinderen klaar zijn voor de blauwe piste.

De tips van CheckYeti voor jouw resultaat: Winterberg, Söllereck-Höllwies, Schlick 2000 – Fulpmes, Going-Ellmau, Morzine, Les Deux Alpes

Groepslessen voor licht gevorderden

In de cursus voor licht gevorderden leren kinderen hoe ze hun eigen snelheid kunnen bepalen en maken ze kennis met de parallelbocht. Ze gebruiken de oefenlift totdat ze klaar zijn voor de “echte” lift. Aan het einde van de cursus voor licht gevorderden hebben de meeste kinderen op de blauwe en rode pistes geskied.

De tips van CheckYeti voor jouw resultaat: Willingen, Braunlage, Zell am Ziller, St. Johann in Tirol, Les Gets, Châtel

Groepslessen voor gevorderden

In de cursus voor gevorderden skiën kinderen op de blauwe en rode pistes en perfectioneren ze de parallelbocht. Zodra ze dit onder de knie hebben, leren ze om te skiën met skistokken en om korte bochten te skiën.

De tips van CheckYeti voor jouw resultaat: Ruhpolding, Altastenberg, Zell am See-Kaprun, Flachau, Val Gardena, Corvatsch-Silvaplana

Groepslessen voor vergevorderden

In een groepscursus voor vergevorderden skiën de kinderen voornamelijk op rode en zwarte pistes. De skileraar werkt gericht met de kinderen om een specifieke techniek te verbeteren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun carvingtechniek verbeteren of freestyle skiën proberen. Als je kinderen graag offpiste willen leren skiën, kunnen ze deelnemen aan een cursus freeriden.

De tips van CheckYeti voor jouw resultaat: Brauneck-LenggriesOberstdorf, Lermoos-GrubigsteinbahnSölden, Crans-Montana, Davos

Privélessen voor beginners en licht gevorderden

In een privécursus voor beginners en licht gevorderden leren de kinderen de basistechnieken van het skiën. Het voordeel van privélessen is dat de skileraar je kind alle aandacht kan geven waardoor je kind waardoor snel vooruitgang boekt.

De tips van CheckYeti voor jouw resultaat: Garmisch, Alpen-Plus Münchner Hausberge, Lech, Mayrhofen, Zermatt, Engelberg

Privélessen voor (ver)gevorderden

Een privécursus voor (ver)gevorderden is ideaal voor kinderen die hun skitechniek willen verbeteren. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld met de hulp van een privéleraar hun carvingtechniek verbeteren. Privélessen zijn ook perfect voor ervaren skiërs die iets nieuws willen proberen, zoals bijvoorbeeld freeriden.

De tips van CheckYeti voor jouw resultaat: Zugspitze, Nebelhorn, Saalbach-Hinterglemm, Kitzbühel, St. Moritz, Gstaad-Saanen

Als je op zoek bent naar meer informatie over skilessen voor kinderen lees dan ook ons artikel Hoe kinderen leren skiën: 6 handige tips & trucs.

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.