Leren skiën in Duitsland: de 5 beste skigebieden voor beginners

Als je wilt leren skiën is Duitsland een uitstekende optie. Leren skiën in Duitsland biedt namelijk verschillende voordelen. Zo hoef je dankzij de korte afstand niet lang in de auto te zitten om het skioord van je keuze te bereiken. Bovendien biedt Duitsland een zeer goed aanbod aan blauwe pistes waardoor het de ideale plek is om de wintersport een keer te proberen.

Weet je niet zeker welk skigebied geschikt is voor jou? Het team van CheckYeti heeft het antwoord gevonden. Hieronder vind je een lijst van de 5 beste skigebieden om te leren skiën in Duitsland:

Leren skiën in Winterberg: weekendje weg met vrienden

Blik op de skilift van de Poppenberg in Winterberg.
Winterberg is de perfecte bestemming om met vrienden te leren skiën in Duitsland © Wintersport Arena Sauerland / Siegerland-Wittgenstein eV

Winterberg is de perfecte bestemming voor een weekendje weg. Dit gezellige plaatsje ligt op ongeveer 3,5 uur rijden vanaf Utrecht waardoor het mogelijk is om op vrijdagmiddag in de auto te stappen en na een paar uurtjes rijden met vrienden te genieten van een glühwein in een van de bars en restaurants.

Het skigebied Winterberg biedt een ruime keuze aan blauwe pistes en is dus zeer geschikt voor beginners die willen leren skiën in Duitsland. Er is de laatste jaren enorm geïnvesteerd en het skioord heeft 260 sneeuwkanonnen die de pistes het hele winterseizoen mooi wit houden.

Voor diegenen die willen leren skiën in een rustige omgeving is het skigebied rond de Schlossberg een aanrader. De Schlossberg ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Winterberg. Het is minder druk in dit skigebied en er heerst een fijne relaxte sfeer. Het is mogelijk om elke dag aan lessen te beginnen en er is een keuze uit een ochtend- of een middagsessie. Skiërs die op de Schlossberg ervaring hebben opgedaan, kunnen daarna de pistes van Winterberg veroveren.

Tip van CheckYeti: Waarom breng je geen bezoek aan Altastenberg tijdens je verblijf in Winterberg? Dit kleine dorpje staat niet alleen bekend om de gezonde berglucht, maar ook om het feit dat je hier langer van de zon kunt genieten. Als alle dorpen in de omgeving al lang in de schaduw van de berg liggen, schijnt de zon in Altastenberg nog volop.

Leren skiën in Willingen: perfect voor privélessen

Twee skiërs tijdens een privéles met hun skileraar.
Samen met een vriend privélessen nemen is niet alleen voordeliger, maar ook nog eens heel erg leuk

Willingen ligt in de buurt van Winterberg en beide bestemmingen liggen op ongeveer 3,5 uur rijden vanaf Nederland. Willingen is een gezellig skidorp en wordt omringd door 3 bergen: de Ettelsberg (838 m), Hoppernkopf (800 m) en Ritzhagen (710 m). Het skigebied bevindt zich net buiten het dorp en skiërs kunnen gratis parkeren op de parkeerplaatsen die direct bij de skiliften liggen.

Willingen staat bekend om de mooie brede pistes, waardoor dit een ideaal skigebied is om te leren skiën in Duitsland. Voor beginners die snel hun vaardigheden willen verbeteren is een privéles de beste keus. Het voordeel van privélessen is dat de privéleraar het programma aan kan passen op de vaardigheden van de leerling(en) om zo in korte tijd vooruitgang te boeken.

Voor diegenen die met een groepje een bezoek aan Willingen brengen, is het natuurlijk ook mogelijk om een privéleraar te delen. De privéleraar kent het skigebied op zijn duimpje en laat niet alleen de prachtige hellingen van Willingen zien, maar hij kan ook tips geven over de leukste plekken voor een hapje en een drankje.

Leren skiën in Feldberg: leuk voor de hele familie

Skiërs oefenen hun techniek op een zonnige piste in Feldberg.
De perfecte blauwe pistes van het skigebied Feldberg zijn ideaal om te leren skiën in Duitsland © Hochschwarzwald Tourismus GmbH

De Feldberg is met 1493 meter het hoogste punt van het Duitse middelgebergte en is het middelpunt van het skigebied Liftverbund Feldberg, het grootste aaneengesloten skigebied in het Zwarte Woud. Alhoewel de Feldberg de naamgever van het skigebied is, wordt er geskied op de Seebuck (1450 m) en de Grafenmatt (1380 m). Vanaf Utrecht is het skigebied zo’n 690 km rijden en vooral in het weekend is het een enorm populaire bestemming.

Het skigebied Feldberg beschikt over zachte en brede hellingen, waardoor het ideaal is voor gezinnen die voor het eerst leren skiën in Duitsland. Kinderen kunnen vanaf 4 jaar dagelijks aan skilessen deelnemen. Een bijzonder hoogtepunt in het skigebied Feldberg is het Hopsi Kinderland. In dit veilige oefengebied gebruiken de ervaren skileraren leuke oefeningen om de kleintjes op speelse wijze te leren skiën in Duitsland. Hopsi, de mascotte, helpt een handje mee waardoor kinderen in een mum van tijd klaar zijn voor de blauwe pistes.

Tip van CheckYeti: Het kopen van de ski-uitrusting voor kinderen is vaak niet goedkoop. Als je niet zeker bent of je kinderen skiën wel leuk vinden of als je bang bent dat ze te snel uit de kleren groeien, dan is het een goed idee om de ski-uitrusting te huren op de plaats van bestemming. In het skigebied Feldberg heb je bijvoorbeeld heel veel mogelijkheden om beginnerslessen te boeken met de ski-uitrusting inbegrepen (skischoenen, ski’s, skistokken).

Leren skiën in Oberstdorf: plezier voor de kinderen

5 kinderen hebben veel plezier met skiën in in Oberstdorf.
Leren skiën in Duitsland is voor kinderen een feestje © Alpin Skischule Oberstdorf

Het skigebied Oberstdorf ligt op ongeveer 8 uur rijden van Utrecht. Het bevindt zich in Beieren in het zuidwesten van Duitsland en ligt aan de voet van de 2224 meter hoge Nebelhorn. Oberstdorf is vooral bekend als de eerste van de vier locaties van het Vierschansentoernooi. Dit is het bekendste toernooi in het schansspringen dat elk jaar rond de jaarwisseling plaatsvindt.

Oberstdorf is een pittoresk bergdorp met veel winkels en gezellige restaurants, maar het is ook de ideale plaats voor kinderen om te leren skiën in Duitsland. Veel skischolen hebben hun eigen mascotte en ook in Oberstdorf zijn er leuke mascottes te vinden zoals Sölli de haas, Croxy de kikker en Sölli de marmot. De mascottes zorgen voor een goede sfeer en moedigen de kinderen aan. Het plezier staat tijdens de lessen voorop en daarom gebruiken de skileraren allerlei leuke oefeningen en spelletjes om kinderen de basistechnieken van het skiën te leren.

Leren skiën in Braunlage: genieten in een prachtige omgeving

De zon gaat onder boven de witte piste van Braunlage.
Voor beginners die willen leren skiën in Duitsland is het rustige Braunlage een ideaal skigebied

Braunlage is het meest noordelijke skigebied van Duitsland en ligt midden in het nationale park Harz. Het wordt dan ook wel “Herz im Harz” genoemd, oftewel het hart van Harz. Vanaf Utrecht doe je er ongeveer 5 uur over om Braunlage te bereiken. Het is een van de oudste wintersportgebieden in Duitsland en strekt zich uit rond de Wurmberg, die bijna 1000 meter hoog is.

Dit kleine skigebied is vooral geschikt voor volwassenen die willen leren skiën in Duitsland. Braunlage biedt een goed aanbod aan groepslessen voor volwassenen op elk niveau en er is een keuze uit lessen van 1.5 uur of 4 uur per dag. De skilift bevindt zich in het dorp en ook de skilessen voor beginners vinden plaats in het centrum van Braunlage. Voor degenen die nog niet klaar zijn om de Wurmberg te veroveren is er een grote oefenweide achter het stadhuis met een sleeplift voor beginners.

Tip van CheckYeti: De historische stad Goslar ligt aan de noordelijke rand van het nationale park Harz en op ongeveer 30 minuten rijden vanaf Braunlage. De oude binnenstad van Goslar staat sinds 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoekje waard.

 

    Was dit artikel nuttig?

     

    Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

     

    Meer avontuur & reisinspiratie
    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.