Leren skiën in Oostenrijk: de top 5 skigebieden voor beginners

Oostenrijk is al jaren de populairste wintersportbestemming onder Nederlanders. En met een goede reden, want dit gezellige vakantieland heeft veel te bieden. Leren skiën in Oostenrijk is een feestje, op en buiten de piste.

Maar juist omdat er zo veel keus is, kan het lastig zijn om een skigebied uit te zoeken, vooral als je voor het eerst op wintersport gaat of voor de eerste keer de kinderen meeneemt. Wat is nou de beste plek om te leren skiën in Oostenrijk? Het team van CheckYeti heeft de 5 beste skigebieden voor beginners voor je op een rijtje gezet.

Leren skiën in Flachau: gegarandeerd Nederlandstalige lessen

Een jonge skiër en zijn skileraar tijdens een skiles in Flachau.
Voor jonge kinderen die willen leren skiën in Oostenrijk is het ideaal om skiles in hun eigen taal te krijgen © Fischis Skischool

Flachau is een dorp in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg en ligt in het hart van de Ski amadé, een van Europa’s grootste skiregio’s. De regio verbindt in totaal 25 skiplaatsen in Salzburg en Stiermarken. Flachau ligt op ongeveer 10 uur rijden van Utrecht en is een van de populairste wintersportbestemmingen onder Nederlanders.

Flachau is de perfecte bestemming voor kinderen die willen leren skiën in Oostenrijk. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen al terecht in de Ski Kids Club. Hier krijgen ze ‘s ochtends 2 uur les en leren ze op speelse wijze de beginselen van het skiën. Het is mogelijk om deze lessen inclusief ski-uitrusting en middagopvang te boeken zodat ouders alle tijd hebben om zelf de ski’s onder te binden.

Een ander voordeel van de skilessen in Flachau is dat CheckYeti hier de 100% Dutch Guarantee biedt. Dit betekent dat 1 of meer skischolen Nederlandstalige skileraren garanderen voor alle groeps- of privélessen op CheckYeti, zelfs tijdens de drukke schoolvakanties.

Tip van CheckYeti: Als je jezelf en je kinderen na de skilessen wilt belonen met een dagje uit dan is het water- en wellnesspark Therme Amadé, op ongeveer 10 minuten rijden van Flachau, een ideale bestemming voor het hele gezin. Volwassenen kunnen hier heerlijk ontspannen in een van de sauna’s of een massage boeken en kinderen kunnen zich uitleven op de glijbanen.

Leren skiën in Sölden: voor het echte wintersportgevoel

De Tiefenbachkogl heeft een 25 meter lang platform dat een spectaculair uitzicht biedt op de besneeuwde bergen.
Vanaf het uitzichtplatform heb je een indrukwekkend uitzicht op de bergen © Sölden Tourismus

Sölden is een van de beroemdste skigebieden ter wereld. Het is het enige skigebied in Oostenrijk met 2 gletsjers waardoor Sölden bijzonder sneeuwzeker is. Maar liefst 3 bergtoppen liggen boven de 3000 meter. Deze bergen (Gaislachkogl, Tiefenbachkogl en Schwarze Schneide) worden samen de BIG3 genoemd. Elk van deze 3 bergen heeft een eigen uitzichtplatform die een spectaculaire blik op het berglandschap biedt. Bijna de helft van de pistes in Sölden is blauw gemarkeerd dus beginners die willen leren skiën in Oostenrijk komen hier goed aan hun trekken.

Diegenen die voor het eerst gaan skiën en op zoek zijn naar het echte wintersportgevoel inclusief apres-ski zullen zich in Sölden helemaal op hun gemak voelen. Sölden staat bekend als een party hotspot en maakt deze reputatie meer dan waar. Van vroeg in de middag tot en met vroeg in de ochtend is het gezellig in de vele barretjes. Maar voor het zover is, wordt er natuurlijk eerst geskiet. Beginners starten vaak op de Giggijoch, vanwege de vele blauwe pistes. Bijzonder aan Sölden is dat er skischolen zijn die hun lestijden hebben aangepast zodat ze de drukste tijden op de piste vermijden.

Tip van CheckYeti: Als je je even wilt voelen zoals James Bond dan is een bezoek aan ice Q een aanrader. In dit panoramische restaurant, dat op een hoogte van 3048 m ligt, vonden opnames van de film Spectre plaats. Vergeet niet om je martini “shaken, not stirred” te bestellen.

Leren skiën in Saalbach-Hinterglemm: perfect voor privélessen

Een groepje skiërs neemt een korte pauze op de helling van het skigebied Saalbach-Hinterglemm terwijl ze leren skiën in Oostenrijk.
Dankzij de zonnige afdalingen en vele blauwe pistes is Saalbach-Hinterglemm het perfecte skigebied om te leren skiën in Oostenrijk © saalbach.com/Mirja Geh

Saalbach en Hinterglemm zijn twee gezellige dorpen in de Kitzbüheler Alpen. De twee plaatsjes liggen zo dicht bij elkaar dat ze 1 skigebied vormen, Saalbach-Hinterglemm. Per auto is het skigebied van Saalbach-Hinterglemm in ongeveer 10 uur rijden vanaf Utrecht bereikbaar.

Dankzij de vele blauwe pistes is Saalbach-Hinterglemm ideaal voor beginners die willen leren skiën in Oostenrijk. Bovendien bieden de skischolen lessen aan met Nederlandstalige skileraren. Een populair trefpunt voor skilessen in Hinterglemm is de Dorfstraße, direct in het centrum van het dorp en slechts een paar minuten verwijderd van de Reiterkogellift. Voor volwassenen die willen leren skiën in Oostenrijk of hun vaardigheden willen verbeteren zijn privélessen een hele goede keuze. Het voordeel van privélessen is dat de leraar het lesprogramma aan kan passen op de vaardigheden van de leerling waardoor deze vaak snel vooruitgang boekt.

Als beginners eenmaal klaar zijn voor de piste dan is de Saalbach-ronde een aanrader. Dit is een makkelijke ronde die uit 20 km aan blauwe pistes bestaat en die skiërs rond Saalbach voert.

Tip van CheckYeti: Als je met je kinderen op wintersport gaat en je wilt dat ze in alle rust leren skiën dan is het plaatsje Vorderglemm een aanrader. Vorderglemm ligt op ongeveer 5 kilometer van Saalbach en kinderen vanaf 3 jaar kunnen hier met een groep leeftijdsgenoten de basistechnieken van het skiën leren.

Leren skiën in Kitzsteinhorn-Kaprun: skilessen van Dino de Dinosaurus

Een groepje kinderen poseert tijdens hun skiles met hun skilerares en Dino de Dinosaurus, de mascotte van het kinderland.
Met de hulp van Dino de Dinosaurus kunnen kinderen snel leren skiën in Oostenrijk © Ski & Snowboarding Kaprun Schermer

Het skigebied Kaprun maakt deel uit van de wintersportregio Zell am See-Kaprun en ligt aan de voet van de Kitzsteinhorn in het nationaal park Hohe Tauern. Kaprun is een zeer populaire bestemming onder Nederlanders. Dat is niet zo gek, want skiërs treffen hier een sneeuwzeker en gezellig skigebied.

Met meer dan 50% aan rode pistes staat Kitzsteinhorn-Kaprun misschien niet bekend als een typisch skigebied om te leren skiën in Oostenrijk. Dit skigebied is vooral ideaal voor ouders die zelf al ervaring hebben en die kinderen hebben die het skiën nog moeten leren. Terwijl de ouders de uitdagende pistes verkennen, kunnen de kinderen terecht bij Dino’s Kids Club. Deze kinderclub bevindt zich op de centraal gelegen Lechnerberg. Kinderen worden hier niet alleen bijgestaan door ervaren skileraren, maar ook door Dino de Dinosaurus, de mascotte van het kinderland. Met behulp van leuke oefeningen, een ski-carrousel, een tovertapijt en een hindernissenparcours leren kinderen de basistechnieken van het skiën en hebben ze de tijd van hun leven.

Leren skiën in Mayrhofen: leren skiën met Mickey Mouse

De mascottes van de skischolen van Mayrhofen, waaronder Mickey Mouse, poseren samen met een skileraar en een leerling.
In Mayrhofen leren kinderen skiën met Mickey en zijn vrienden! © Ski School Mayrhofen – Ski Pro Austria

Mayrhofen in Tirol ligt in het Zillertal, op ongeveer 10 uur rijden vanaf Utrecht. Het skigebied van Mayrhofen bestaat uit twee delen: de Ahorn en de Penken. Dankzij de ligging kunnen skiërs van december tot en met april van dit skigebied genieten.

Mayrhofen is een geweldige plek voor kinderen die willen leren skiën in Oostenrijk. Het kinderland “Fantasy Land” bevindt zich op de Penken. Hier kunnen kinderen vanaf 2 jaar hun eerste bochtjes in de sneeuw maken. Veel vriendelijke mascottes zoals Mickey & Minnie Mouse of de dinosaurus Dino ondersteunen en moedigen de kinderen aan terwijl ze plezier in de sneeuw hebben. Het hoogtepunt van elke week is een leuke skiwedstrijd en een après-skifeest, waar kinderen hun succesvolle skiweek samen met hun favoriete mascottes kunnen vieren.

Ook buiten de piste is er Mayrhofen veel te beleven. Zo hebben wintersportliefhebbers de mogelijkheid om te rodelen of kunnen ze deelnemen aan een sneeuwschoenwandeling. Mayrhofen heeft jong en oud iets te bieden en is dus een perfecte bestemming voor een wintersportvakantie met de hele familie.

    Was dit artikel nuttig?

    Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

    Meer avontuur & reisinspiratie
    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.