Wintersport in Oostenrijk: de top 5 winteractiviteiten

Ga je op wintersport in Oostenrijk en lijkt het je leuk een dag iets anders te doen dan skiën of snowboarden? Of je nu op zoek bent naar een sportieve activiteit voor met je vrienden of je tijdens je skivakantie iets met de kinderen wilt doen, Oostenrijk biedt activiteiten voor jong en oud. Ben je op zoek naar inspiratie? Geen zorgen, het team van CheckYeti heeft de top 5 van winteractiviteiten in Oostenrijk samengesteld.

Wat denk je van snowbiken tijdens je wintersport in Oostenrijk?

Drie snowbikers dalen af van de piste in het skigebied van Flachau.
Snowbiken is een van de winteractiviteiten in Oostenrijk waar jong en oud van kan genieten © Skischule Sport am Jet Flachau

Als je op zoek bent naar een leuke winteractiviteit voor de hele familie dan is snowbiken misschien iets voor jou. Een snowbike lijkt op een loopfiets en bestaat uit een klein frame met een zadel en een stuur. In plaats van wielen zitten er skietjes aan het frame bevestigd en ook aan je voeten zitten kleine ski’s. Net als met een normale fiets bepaal je de richting met het stuur. Als je wilt remmen, gebruik je de ski’s onder je voeten.

Als je tijdens je wintersport in Oostenrijk snowbiken wilt proberen dan raden we je aan om van tevoren een les te boeken. In Flachau kun je bijvoorbeeld zowel groepslessen als privélessen volgen. Wil je ‘s ochtends nog skiën? Geen probleem, in Flachau kun je ook later op de middag snowbiken. Je gaat dan met de laatste gondel omhoog en na een korte introductie ben je klaar om naar beneden te biken.

Ervaar de kick van het ijsklimmen

Een ijsklimmer beklimt een bevroren waterval.
IJsklimmen is een sport voor avonturiers

IJsklimmen is een bergsport waarbij je op een bevroren waterval of gletsjer naar boven klimt. Hierbij gebruik je ijsbijlen en stijgijzers om je houvast te geven op het gladde ijs. Het doel is om op eigen kracht de top te bereiken.

Ben je op zoek naar een originele activiteit voor je bucketlist? Dan moet je zeker tijdens je wintersport in Oostenrijk ijsklimmen eens proberen. De skischolen in Sölden bieden bijvoorbeeld privélessen met een ervaren berggids waarbij de uitrusting is inbegrepen. Tijdens een tocht van 4 uur kunnen beginners kennismaken met deze fascinerende sport en zelf de kick van het ijsklimmen ervaren.

Freeriden: het ultieme gevoel van vrijheid

Een skiër geniet van de verse sneeuw in het skigebied van Fieberbrunn.
Veel skiërs dromen ervan om tijdens hun wintersport in Oostenrijk als eerste hun spoor door de diepe sneeuw te trekken © Skischule Fieberbrunn Widmann Mountain Sports

Freeriden, oftewel offpisteskiën, is de laatste jaren steeds populairder geworden. Want wie droomt er nou niet van een afdaling door een verse laag poedersneeuw? Ga je op wintersport in Oostenrijk gaat en ben je op zoek naar dé hotspot voor freeriden dan moet je in Fieberbrunn zijn. Dit veelzijdige skigebied staat namelijk bekend om het grote aantal mogelijkheden voor offpisteskiën.

De skischolen in Fieberbrunn hebben bovendien een ruim aanbod aan freeridelessen. Een groot voordeel van een tocht samen met een ervaren freeridegids is dat hij je allerlei tips kan geven om je techniek in de poedersneeuw te verbeteren. Bovendien kent je gids het skigebied op zijn duimpje en kan hij je de mooiste offpiste-afdalingen laten zien.

Toerskiën: een complete workout

Een toerskiër beklimt een berg in het skigebied van Gerlos.
Bij een toerskitocht maak je geen gebruik van skiliften, maar klim je zelf de berg op © Wintersportschule Gerlos

Zie je een complete workout tijdens je wintersport in Oostenrijk wel zitten dan is toerskiën misschien iets voor jou. Tijdens een toerskitocht maak je geen gebruik van skiliften, maar loop je met een speciale uitrusting naar boven. Om de klim te kunnen maken heb je ski’s nodig waarvan de hiel los kan. Ook worden er vellen onder de ski’s geplakt zodat je wel omhoog kan glijden, maar niet naar beneden.

Toerskiën is een fysieke sport waar je een goede conditie voor nodig hebt. Maar als je de top van de berg eenmaal hebt bereikt, word je beloond met een prachtig uitzicht en fantastische afdalingen. Ga je voor de eerste keer toerskiën of ken je het skigebied nog niet goed? Dan is het verstandig om met een ervaren berggids op pad te gaan. De skischolen in Gerlos bieden bijvoorbeeld een uitgebreid aanbod aan toerskilessen voor zowel beginners als gevorderden.

Sneeuwschoenwandelen: voor de natuurliefhebbers

Een vrouw maakt een sneeuwschoenwandeling in een prachtig besneeuwd landschap.
Een sneeuwschoenwandeling is een ontspannen manier om van de natuur te genieten

Een sneeuwschoenwandeling is een heerlijke manier om te ontspannen en van het prachtige winterlandschap te genieten. Bovendien is het een activiteit die je tijdens je wintersport in Oostenrijk met de hele familie kunt doen.

Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk en is geschikt voor iedereen die kan wandelen. Het is wel handig om deze activiteit bij een skischool te boeken. De uitrusting is dan namelijk bij de les inbegrepen. Bovendien kan je gids je de mooiste plekjes van het skigebied laten zien. In Seefeld heb je bijvoorbeeld keus uit zowel groepstochten als tochten met een privégids.

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.