De top 3 skischolen in Winterberg

Ben je op zoek naar een leuke bestemming om te leren skiën? Winterberg is al jaren een populaire bestemming onder Nederlanders en niet voor niets. Dit gezellige Duitse dorpje ligt lekker dicht bij huis, je kunt er dagelijks aan skilessen beginnen en je kunt zelfs les krijgen van een Nederlandstalige skileraar.

De skischolen in Winterberg bieden bovendien een zeer uitgebreid aanbod aan skilessen voor jong en oud. Het maakt dus niet uit of je nu wilt leren skiën op latere leeftijd of dat je je kinderen meeneemt op hun eerste wintersportvakantie.

Ben je een trip naar Winterberg aan het plannen en weet je niet zeker welke skilessen voor jou geschikt zijn? In dit artikel heeft het team van CheckYeti de top 3 skischolen in Winterberg op een rijtje gezet. Lees dus verder voor meer informatie over deze skischolen en de lessen die ze aanbieden.

Wat kosten skilessen in Winterberg?

De skischolen in Winterberg bieden zowel skilessen als snowboardlessen. Volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar kunnen kiezen voor gezellige groepslessen of de individuele begeleiding van een privéleraar. De groepslessen duren 2 tot 3 uur per dag en er zijn skilessen in Winterberg verkrijgbaar vanaf € 25 per dag.

 KinderenVolwassenen
Skilessen - groepvanaf € 25 per dagvanaf € 25 per dag
Skilessen - priv造60 per uur€ 60 per uur
Snowboardlessen - groepvanaf € 28 per dagvanaf € 28 per dag
Snowboardlessen - priv造60 per uur€ 60 per uur

Skischule Kahler Asten: skilessen met ski-uitrusting

Twee jonge skiërs genieten van hun skilessen in Winterberg.
Vooral voor beginners is het ideaal om skilessen met skiverhuur te boeken

Zowel beginners als gevorderden kunnen bij Skischule Kahler Asten terecht voor skilessen. De lessen voor beginners vinden plaats in het familievriendelijke skigebied Schlossberg, op 10 minuten rijden van het centrum van Winterberg.

Skischule Kahler Asten is een van de skischolen in Winterberg met een eigen oefenhelling. Naast de piste ligt een zonnig terras waar skiërs en toeschouwers kunnen genieten van een lekker kopje koffie. Heb je al ervaring? Dan kun je met de skileraren van Skischule Kahler Asten de pistes van Winterberg en Altastenberg verkennen.

Een groot voordeel van Skischule Kahler Asten is het grote aanbod van skilessen met skiverhuur. Vooral als je voor de eerste keer gaat skiën of niet regelmatig op wintersport gaat, is het prettig om je skimateriaal te huren. Zo kun je het skiën proberen zonder de extra kosten van het aanschaffen van ski’s, skischoenen en skistokken.

DSV Skischule Züschen: ontspannen leren skiën

Een groep jonge skiërs luisteren aandachtig terwijl ze leren skiën in Winterberg.
Bij de skischolen in Winterberg leren kinderen op speelse wijze de basistechnieken van het skiën

Wil je graag in een rustige omgeving leren skiën? Dan zit je bij DSV Skischule goed. Deze skischool biedt op ongeveer een kwartiertje rijden vanaf Winterberg privé- en groepslessen aan voor kinderen en volwassenen.

DSV Skischule Züschen is vooral erg populair onder gezinnen met kinderen. In Theo’s Kinderland maken de kinderen kennis met het skiën. Aangemoedigd door Theo de pinguïn, de mascotte van de skischool, raken de kleintjes snel vertrouwd met de ski-uitrusting.

Op speelse wijze leren de kinderen de basistechnieken van het skiën zoals glijden en remmen. Degenen die al ervaring hebben, kunnen samen met hun skileraar de pistes van Snow World Züschen ontdekken. Ook is het mogelijk om het skigebied van de Sahnehang in Winterberg te verkennen.

Neue Skischule Winterberg: ’s avonds leren skiën in Winterberg

Skiërs hebben vanuit een skilift uitzicht op een verlichte piste in Winterberg.
In Winterberg is het mogelijk om op dinsdag- en vrijdagavond skilessen te volgen © Wintersport-Arena Sauerland/ Siegerland-Wittgenstein e. V.

Lijkt het je leuk om op een verlichte piste te leren skiën in Winterberg? Dan is Neue Skischule Winterberg een aanrader. Elke dinsdag -en vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur kunnen beginners bij deze skischool aan groepslessen deelnemen.

Een voordeel van de avondlessen is dat het een stuk rustiger is dan overdag. Het is ook ideaal als je van plan bent om een lang weekend naar Winterberg te gaan. Je kunt dan vrijdagmiddag in de auto stoppen en ‘s avonds al aan je eerste skiles beginnen. Bovendien hebben de groepslessen maximaal 6 deelnemers. Je skileraar kan je dus veel individuele aandacht en tips geven zodat je snel vooruitgang boekt.

 

Als klein meisje in Nederland was ik al gefascineerd door sneeuw en de bergen. Deze liefde is nooit verdwenen en het is dan ook geen verrassing dat ik nu in Oostenrijk woon zodat ik van de prachtige winters kan genieten.

 

Meer avontuur & reisinspiratie
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontdek onze zomer- en winteractiviteiten met speciale aanbiedingen op maat.